Trei premii pentru Spectacolul „Muzicanții din Bremen” la Festivalul internațional „Sub căciula lui Guguță” Chișinău

Spectacolul „Muzicanții din Bremen” a participat la Festivalul internațional „Sub căciula lui Guguță” Chișinău, Republica Moldova, desfășurat în perioada 13-18 mai 2014, organizat de Teatrul Municipal „Guguţă”, unde a obținut următoarele premii: Ion Ciubotaru – Premiul pentru regie; Oltița Cîntec – premiul pentru dramatizare; Toma Hogea – Premiul pentru interpretare masculină.

Programul manifestării a inclus companii din Rusia, Bielorusia, Ucraina, Kazahstan, Bulgaria şi România.

Spectacolul „Muzicanţii din Bremen” după Fraţii Grimm, este o coproducţie cu Centrul Cultural German Iaşi. Textul spectacolului conservă firul epic al poveştii, adăugându-i un final original: cvartetul Bremen oferă un concert pe cinste tuturor spectatorilor! Ca orice poveste şi aceasta are un substrat moral, învăţându-i pe copii să respecte generaţiile mai în vârstă de la care au atâtea de învăţat şi îndemnându-i să fie uniţi, pentru că unirea face puterea. Viziunea regizorală a conceput un spectacol în care şi adulţii care îi însoţesc pe cei mai mici la spectacol au momente pe care le pot savura pe masura vârstei lor. Dramatizarea este semnată de Oltiţa Cîntec, versurile de Cătălin Mihai Ştefan, regia de Ion Ciubotaru, scenografia de Viorica Perju, muzica de Radu Sanduloviciu, distribuţia: Liliana Mavriş Vârlan, Toma Hogea, Iulia Deloiu Trif, Ileana Ocneanu, Raluca Pintilie, Cristian Gheorghiu, Carmen Mihalache, Elena Zmuncilă.

Cu aceeaşi ocazie, teatrologul Oltiţa Cîntec a susținut, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, conferinţa „Noi tendinţe estetice în teatrul românesc al ultimelor două decenii”.

Prezenţa Teatrului „Luceafărul” în festival a fost sprijinită de ICR „Mihai Eminescu” Chişinău.

Muzicanții din Bremen

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »