„Motanul încălţat” după Charles Perrault

De Mărţişor, Teatrul “Luceafărul” îşi invită publicul la o nouă premieră: „Motanul încălţat”, după Charles Perrault. Dramatizarea şi regia îi aparţin experimentatului regizor Constantin Brehnescu care spune despre spectacolul său că transpune scenic „o poveste dragă tuturor, şi celor mici şi celor mari, în care se pomeneşte despre împărţirea unei averi. Aparent, unul dintre moştenitori capătă cea mai mică, cea mai nesemnificativă parte. Supărat, acesta descoperă pe parcurs că darul de suflet devine în timp cel mai de preţ. Am îmbrăcat această idee într-o haină scenică barocă, în care elementele fantastice se îmbină cu cele reale şi le tratăm ca atare. Sperăm ca finalul fericit pe care l-am gîndit să fie acceptat de public şi să se bucure de abordarea pozitivã pe care o propunem. Mulţumesc anticipat publicului pentru aplauzele eventuale!”
Versiunea scenică nu este o simplă ilustrare a cunoscutei poveşti, echipa de realizatori oferind o mizanscenă „à la française”. Costumele (scenografia Axenti Marfa, Premiul UNITER pentru întreaga activitate 2013), muzica (Radu Sanduloviciu) şi coregrafia (Ligia Delia Grozdan) urmăresc firul narativ al poveştii creînd un univers baroc, care aminteşte de atmosfera de epocă din strălucitoarea Franţă. Celebrul Motan încălţat este interpretat de actriţa Beatrice Volbea, care îl portretizează ca un personaj curajos, inteligent, care ştie ce înseamnă fidelitatea faţă de stăpîn. În distribuţie mai apar Dumitru Georgescu (Premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop 2013), în Fiul cel Mic şi Prinţul, Ioana Iordache, Prinţesa, Viorel Vîrlan, Regele, Gigi Şfaiţer, Majordomul, Cătălin Cucu, Sfetnicul, Doina Iarcuczewicz, Căpcăunul, Ionuţ Gînju, Oşteanul, Mariana Teleman şi Ionela Arvinte, Sătencele, Elena Zmuncilă şi Carmen Hăisan Mihalache, Însoţitoarele prinţesei.
Premiera este programată duminică, 2 martie, ora 11,30, la sala mare. Biletele se pot achiziţiona de la casieria Teatrului, zilnic între orele 10-13 şi în ziua premierei, începînd cu ora 9. Preţul unui bilet este 10 ron. Tot duminică, de la ora 10, la sala mică, este programat spectacolul Capra cu trei iezi după Ion Creangă.

„Motanul încălţat” după Charles Perrault

 

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »