„Kajtus, vrăjitorul” la Festivalului Internațional de Animație Spectacole de Colecție București

„Kajtus, vrăjitorul”, după Janus Korczak, coproducție a Teatrului „Luceafărul” Iași cu Institutul Cărții Cracovia și Institutul Polonez București, a fost jucat vineri, 21 noiembrie 2014, de la ora 19, pe scena sălii mari a Teatrului „Nottara”, în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Animație Spectacole de Colecție București.

Spectacolul a făcut sală plină la „Nottara”, a fost aplaudat intens și a cucerit sufragiile juriului alcătuit din Xiaodong Yin (China), Christoph Thoma (Austria), Romano Bogdan (Croația), Ioan Parhon, Emanuel Papagheorghiu, Irina Ionescu, Marius Zarafescu, Cristina Rusiecki, Maria Sârbu, Daria Dimiu (România). Juriul a laureat spectacolul cu Premiul pentru regie – Konrad Dworakowski!

Konrad Dworakowski este unul dintre cei mai talentaţi regizori polonezi din generația tînără. A lucrat în teatre din Varşovia, Cracovia, Wrocław, Lodz etc., fiind laureat cu Premiul „Masca de Aur” acordat de criticii polonezi, Premiul pentru cea mai bună regie, la Festivalul de Teatru din Opole. Stilul său ilustrează perfect noţiunea de artă pentru întreaga familie, practicînd un teatru vizual, metaforic, inteligent, subtil, promovînd valori morale precum libertatea şi curajul. Prin Kajtus, vrăjitorul, realizat la invitația Teatrului „Luceafărul”, Konrad Dworakowski s-a aflat la primul său proiect internațional. Proiectul este prima coproducție internațională realizată vreodată în zona teatrului în Iași.

Spectacolul „Kajtus, vrăjitorul”, realizat în alb şi negru, apelează la mijloace de expresie artistică dintre cele mai moderne – dansul, imaginea video, muzica, efectele speciale, textul rostit din off.

„Kajtus, vrăjitorul” la Festivalului Internațional de Animație Spectacole de Colecție București

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »