Artiștii de la „Luceafărul”, la Festivalul Internațional „Gulliver” Galați

La Galați, la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” a fost selectată cea mai recentă producție de pe afișul teatrului ieșean: Playing Shakespeare. Conceptul de spectacol a pornit de la o idee a criticului de teatru Oltița Cîntec care a mizat totul pe „lecția de teatru” și a devenit unitate de structură compozițională. „Teatrul în teatru” a condus la o montare în care regizorul Constantin Brehnescu a decis să se oprească asupra unor scene antologice din Romeo și Julieta, Hamlet, Visul unei nopți de vară și Cum vă place, reunite într-un scenariu de Călin Ciobotari. Scenele acestea sunt legate prin intermezzo-uri ce arată publicului cum se face un spectacol de teatru, cu regizorul care îl imaginează și îl lucrează la repetiții împreună cu actorii, cu tehnicienii care nu se văd niciodată la rampă (luminiști, sonorizatori, cabiniere, mașiniști etc.), dar fără contribuția cărora nicio reprezentație nu ar fi posibilă etc. Playing Shakespeare devine astfel o utilă introducere a publicului în lumea nevăzută a scenei, provocându-l prin momente interactive.

Playing Shakespeare oferă și perspectiva unei călătorii înapoi în timp, în epoca bardului de la Stratford-upon-Avon, întrucât secvențele alese acum din piesele lui au respectat  localizarea istorică. Din distribuție fac parte Liliana Mavriș Vârlan (Regizorul), Ioana Natalia Corban (Julieta), Cosmin Tanasă (Romeo), Cocoș George (Hamlet), Dragoș Maftei (Horatio),  Ioana Iordache, Carmen Mihalache, Ionela Arvinte, Elena Zmuncilă, Iulia Deloiu Trif (actori în trupa meșterilor), Alex Iurașcu (Tybalt), Claudiu Gălățeanu (Bufonul).

Spectacolul ieșenilor este programat joi, 19 mai, de la ora 13,30.

În programul ediției a XXIV-a a Festivalului gălățean (16-21 mai) figurează teatre și creații din Spania, Israel, Republica Moldova, România  – București, Timișoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Brașov, Ploiești, Oradea etc.

Director artistic,
Oltița Cîntec

PREMIERĂ Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

Playing Shakespeare

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »