ziarulevenimentul.ro – O Poveste Japoneză

sursa: Evenimentul Regional al Moldovei
Citiți întregul reportaj aici!

Un nou proiect internațional prinde contur la Teatrul „Luceafărul” Iași. Detalii despre el, în cotidianul Evenimentul, sub semnatura Maura Anghel. Un savuros reportaj de repetiții!

«În sala mică, luminile se aprind pe rând, în timp ce pe scenă se aşază decorurile. Actorii repetă, din surdină se strecoară o muzică liniştitoare, care potenţează unele replici. “Gata, începem!”, se aude vocea blândă şi fermă totodată a regizoarei, iar în faţa sălii începe să se deruleze una din scenele din O Povestea Japonezăa cărei premieră va avea loc pe 18 martie, la Teatrul „Luceafărul”.

O repetiţie este, în fapt, un mini-spectacol, la care ai bucuria nu doar de a vedea mai devreme ceea ce publicul va aplauda cât de curând, ci şi de a-i cunoaşte pe cei care dau viaţă poveştilor folosindu-şi talentul în mânuirea marionetelor. „Hi-hi-hi, s-a oprit ploaia”, şi intră în scenă Maru-me, căreia i-a dat glas şi trăire Carmen Mihalache. „Am ajuns. Bunicoo, bunicoo, vino repede! Repede, repeedeee”, şi pe scenă apare marioneta mânuită de Liliana Mavriş Vârlan. „Scoală-te, aşează-te, culcă-te, mergi… Nici nu ştiu cât pot să mai duc”, spune Bunica, în timp ce Maru-me se distrează copios. La scurt timp intră în scenă Yoneyama, mânuit de către Claudiu Gălăţeanu. Totul în acordurile muzicii interpretate de către Dragoş Maftei, care în doar două săptămâni a învăţat să cânte la şase instrumente! Regia aparţine Irinei Niculescu Lewandowski, care a mărturisit că a ales special această poveste: „Pe de o parte am avut poftă să fac o comedie, pe de altă parte mi s-a părut că ne prinde bine la toţi, şi adulţilor, şi copiilor în această perioadă de tensiune, de confuzie să vedem o poveste senină, de dragoste”. De fapt, acest spectacol este o dublă premieră, cunoscuta regizoare (stabilită în SUA împreună cu soţul ei, John Lewandowski) fiind pentru prima oară când pune în scenă o piesă la „Luceafărul”………………..»

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »