Un nou spectacol va intra pe afișul Teatrului Luceafărul din Iași

Începând din această săptămână, un nou titlu se va înscrie pe afișul permanent al Teatrului Luceafărul din Iași. E vorba despre adaptarea pentru scenă a foarte cunoscutei povești scrise de H. Cr. Andersen, DEGEȚICA,  o versiune pentru sala mică, imaginată de regizorul Ion Ciubotaru. Acesta precizează că „am gândit un spectacol foarte fidel poveștii pe care o știe toată lumea, respectând în dramatizare întreaga narațiune. Lucrarea literară e atât de frumoasă încât nu era nevoie de adăugiri ori de actualizări. Firește, spectacolul nu este o ilustrare, este o creație teatrală în care fiecare personaj are caracteristici individualizatoare, care vin din felul în care este închipuit de actori.”

Scenografia este realizată de sculptorul Constantin Butoi, care a optat pentru un decor modular, reprezentând diversele spații de desfășurare a acțiunii. Păpușile sunt viu colorate, iar actorii recurg la felurite tehnici de animație. În distribuție îi vedem pe Liliana Mavriș-Vârlan, Dragoș Maftei, Iulia Deloiu Trif, Ioana Iordache, Raluca Pintilie, Claudiu Gălățeanu și debutanții Cosmin Rotariu și Alexia Botezatu.

Avanpremiera noului spectacol este programată joi, 12 mai, orele 17.30 (preț bilet 16 lei), iar premiera, vineri, 13 mai, orele 17.30 (preț bilet 20 lei.)

DEGEȚICA - premieră

DEGEȚICA - premieră

În weekend, artiștii de la Luceafărul vor participa la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional „Povești” de la Alba Iulia, cu Stația clovnilor, unde vor juca duminică, 15 mai, de la orele 12.

La sediu, publicul ieșean va putea viziona ALBINUȚA (sala mare, orele 11) sau PEȘTIȘORUL DE AUR (sala mică, orele 18).

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »