Ultimele spectacole ale stagiunii, la Teatrul Luceafărul din Iași

În această săptămână, pe cele două scene ale Teatrului Luceafărul vor fi susținute ultimele reprezentatii din actualul sezon.

Pentru copii sunt programate:

– PUNGUȚA CU DOI BANI (marți, 7 iunie, ora 17.30)

– PEȘTIȘORUL DE AUR (miercuri, 8 iunie, ora 17.30)

– RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ (duminică, 12 iunie, ora 11)

– URSUL PĂCĂLIT DE VULPE (duminică, 12 iunie, ora 18).

Biletele costa 16 lei și pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

Pentru adolescenți și tineri, artiștii ieșeni vor susține câteva reprezentații ale unui spectacol special, realizat în sistem silent disco de regizorul Bobi Pricop și scenografa Irina Moscu – PISICA VERDE de Elise Wilk (vineri, 10 iunie și sâmbătă, 11 iunie, orele 19). Cu acest spectacol, regizorul Bobi Pricop a fost nominalizat la Premiul pentru Regie al UNITER, Teatrul Luceafărul așezându-și încă o dată numele pe lista celor mai bune instituții de spectacole din România.

În perioada următoare, Teatrul va participa și la două evenimente, la Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori de la Craiova (cu spectacolul Hikikomori, regia Tudor Nicorici, 6 iulie) și la Stagiunea Teatrală Estivală de la Constanța (cu spectacolul Stația clovnilor, regia Ana Crăciun Lambru, 15 iulie).

Următoarele spectacole pentru publicul ieșean vor fi în luna august, când artiștii vor reveni din concediul de odihnă. Tot atunci, regizorul Radu Nica va începe repetițiile pentru un proiect de mare anvergură, o Trilogie Oscar Wilde, care va avea premiera în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (editia a 15-a, 1-9 octombrie). Trilogia va consta în continuarea seriei de puneri în scenă după texte de Oscar Wilde, prima fiind Prințul fericit, deja existent în repertoriu. Echipa de realizatori este de cinci stele (dramaturgia Daniela Șilindean, scenografia Ioana Smara Popescu, muzica Vlaicu Golcea, coregrafia Florin Fieroiu). Fiecare componentă a trilogiei se va juca în câte o seară.

„Avem o agendă foarte plină, cu proiecte provocatoare atât pentru public, cât și pentru artiștii noștri, cei doi poli ai actului teatral. A fost o stagiune bună, foarte bună, facem în curând și bilanțul ei cifric, iar pentru perioada imediat următoare avem multe la orizont, multe și spectaculoase”, precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Rățușca cea urâtă

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »