Ultimele reprezentații ale anului la Teatrul Luceafărul

După ce a ținut afișul lunii decembrie, spectacolul cu specific de sărbători de iarnă Crăciunul jucăriilor. La școală va încheia seria reprezentațiilor din anul în curs la Teatrul Luceafărul. Creația transpune privitorii în lumea magică a lui Moș Crăciun, iar povestea din scenariu are în atenție câteva tipologii de cadouri pe care Moșul le așază tradițional sub brad și pe care autorul textului pentru scenă, Dan Doboș, le-a transformat în personaje. Păpușa, Mingea, Cartea, Robotul sunt plasate într-o serie de peripeții pe care acestea le au tocmai la Polul Nord. Ca în orice poveste care li se adresează celor cu sufletul deschis la visare, totul se încheie cu bine, pentru că Moș Crăciun, protagonistul spectacolului și al sezonului de iarnă, se îngrijește de acest lucru.

A devenit o tradiție ca în acest moment al stagiunii artiștii teatrului pentru copii și tineret să anticipeze scenic atmosfera sărbătorească, iar publicul a primit mereu oferta cu mare interes. Un număr impresionant de spectatori de toate vârstele din Iași și Suceava au vizionat Crăciunul jucăriilor. La școală: aproximativ 9450. Printre ei, 50 de copii din localitatea Crucea care au venit pentru prima oară în viața lor la teatru, la invitația echipei de la Luceafărul, și peste 400 de elevi din școlile speciale din județ.

Regia spectacolului îi aparține lui Ion Ciubotaru, scenografia, Vioricăi Perju, muzica lui Radu Ștefan, iar din distribuție fac parte actorii Ioana Iordache (Păpușa), Ionela Arvinte (Mingea), Claudiu Gălățeanu (Robotul), Carmen Mihalache (Elf), Elena Zmuncilă (Bradul), Gabriela Andrei (Cartea), Iulia Deloiu Trif (Elf), Aurelian Diaconu (Moș Crăciun). Ultima reprezentație din acest an se va juca duminică, 22 decembrie, ora 11.30, sala mare.

Primele reprezentații ale lui 2020 sunt programate duminică, 5 ianuarie: ora 10, sala mică – Rățușca cea urâtă; ora 11.30, sala mare – Amintiri din copilărie.

Prețul unui bilet la spectacolele duminicale ale Teatrului Luceafărul este 14 lei. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

Director artistic,

Oltița Cîntec

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »