Teatrul „Luceafărul”, un nou turneu în Marea Britanie

Impresiile pozitive pe care trupa Teatrului „Luceafărul” le-a lăsat anul trecut pe ruta turneului efectuat cu spectacolul Capra cu trei iezi, prin calitatea artistică a producției și  profesionalismul echipei care a efectuat deplasarea, au făcut ca anul acesta artiștii ieșeni să fie rechemați în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În invitația oficială adresată Teatrului, directorul Institutului Cultural Român, domnul Dorian Branea, menționează expres: „După succesul de anul trecut al turneului susținut de Teatrul Luceafărul, Institutul Cultural Român din Londra vă invită anul acesta, în perioada 15-31 mai, în Marea Britanie, pentru un nou turneu.”

Spectacolul care va călători acum peste Canalul Mânecii este Hansel și Gretel după Frații Grimm, o adaptare pusă-n scenă de regizorul Ion Ciubotaru, după o idee de Oltița Cîntec. Conceptul spectacolului pivotează pe tehnicile storytelling și teatru de obiecte, oferind actorilor posibilitatea de-a povesti și anima concomitent obiecte banale, din mediul cotidian, îndemnând publicul să  devină și el creativ, observând că, prin intermediul imaginației și al talentului, orice obiect poate deveni unul artistic. Dramatizarea este realizată de Ramona Iacobuțe, obiectele scenice, de Constantin Butoi, iar din distribuție fac parte actorii Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Alex Iurașcu și George Cocoș. Hansel și Gretel a participat, în octombrie 2017, la Festivalul Internațional de Teatru de la Mistelbach (Austria), organizatorii incluzând în program două reprezentații în limba germană, și s-a jucat și la Viena, la Teatrul Pygmalion.

Harta actualului turneu include cinci orașe importante din Anglia și Scoția – Londra ( 19 și 20 mai), Manchester (22 mai), Leeds (23 mai), Edinburgh (26 mai), Glasgow (27 mai). Turneul se bucură de sprijinul ICR Londra, Ambasadei României la Londra, Consulatelor Generale de la Edinburgh și Manchester, Consulatului Onorific de la Leeds. Cele șase reprezentații se vor juca în engleză și română (traducerea în engleză – Beatrice Engel).

La sediu, se repetă intens pentru noua producție cu Amintiri din copilărie după Ion Creangă, care va avea premiera pe 1 Iunie, de la ora 18, și pentru care s-au pus deja în vânzare biletele (la casieria Teatrului sau pe www.bilet.ro, preț 14 lei).

Director artistic,
Oltița Cîntec

 Hansel și Gretel

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel, storytelling și teatru de obiecte

Hansel și Gretel, storytelling și teatru de obiecte

Hansel și Gretel, storytelling și teatru de obiecte

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »