Teatrul Luceafărul revine din vacanță

Începând din acest sfârșit de săptămână, artiștii Teatrului Luceafărul vor reîncepe să joace pentru publicul larg, ridicând cortina unei noi stagiuni. Chiar dacă în lunile de vară din exterior părea că în teatru e liniște și toată lumea e plecată, o parte din echipa artistică pregătea primele evenimente ale sezonului 2018-2019.

Sâmbătă, 1 septembrie, ora 11, în cadrul Târgului Excelsior, va fi susținută o reprezentație cu spectacolul CAPRA CU TREI IEZI după Ion Creangă, o versiune nonverbală a cunoscutei povești populare.

Duminică, 2 septembrie, ora 10, sala mică, este programată o reprezentație cu POVESTEA CELOR TREI PURCELUȘI, un spectacol de Constantin Brehnescu, cu Liliana Mavriș Vârlan, Mariana Teleman, Gabriela Andrei, Ileana Ocneanu, Claudiu Gălățeanu, Elena Zmuncilă. Intențiile artistice ale echipei de realizatori au fost să prezinte peripețiile construirii unei căsuțe de către cei trei frățiori și confruntarea lor cu Lupul cel Rău, într-o formă scenică amuzantă. Personajele sunt nostime, dar întâmplările la care participă au și rostul de a-i învăța câte ceva pe privitori, comicul de situație fiind dublat de o serie de prețioase îndemnuri morale. Biletele se pot achiziționa online pe www.bilet.ro, prețul unui bilet fiind 12 lei.

Regizorul Constantin Brehnescu precizează că “ne-am axat pe o poveste foarte cunoscută, mai ales datorită filmului animat al celor de la Disney, o adevărată capodoperă, iar provocarea a fost ca, lucrînd acum cu mijloacele artei păpușărești, să reușim să sprijinim înțelegerea temei, a moralei camuflate într-o versiune amuzantă. Soluțiile au venit din situațiile dramatice, din text, de la personaje, care sînt simpatice.”

Un alt eveniment important la care se lucrează accelerat este cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), care va avea loc între 4-11 octombrie, cu un Prolog, pe 28 septembrie. Invitați din 20 de țări, mulți dintre ei pentru prima oară în România, numai la Iași, vor încânta publicul și specialiștii, în spectacole de teatru și dans (în spații teatrale și neconvenționale), expoziții, ateliere, spectacole-lectură, lansări de carte, conferințe etc.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Povestea celor trei purceluși

Povestea celor trei purceluși

Povestea celor trei purceluși

Povestea celor trei purceluși

Povestea celor trei purceluși

Povestea celor trei purceluși

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »