Teatrul Luceafărul joacă la Festivalul Colpi din Scena Italia

36 de spectacole programate în spații teatrale din Bagnacavallo, Faenza, Forli și Russi, în Regiunea Emilia Romagna Italia, constituie agenda Festivalului Colpi di Scena, organizat de Ministerul Activităților Culturale și Turistice din Regiunea Emilia Romagna și Asociația Atrium, prin efortul Centrului de producții teatrale Accademia Perduta/Romagna Teatri, în intervalul 2-5 iulie.

Selectat să participe, Teatrul Luceafărul Iași a propus o versiune în italiană a cunoscutei povești a lui Ion Creangă, Capra cu trei iezi/La capra e i tre capretti, care se va juca astăzi, miercuri, 4 iulie, la Teatro Testori din Forli, de la ora 17.45. Organizatorii au comunicat că spectacolul este sold out, interesul participanților la festival și al publicului fiind foarte mare. Paola Storari, selecționerul Colpi di scena, a scris, în invitația oficială adresată Teatrului, că „spectacolul vostru este absolut încântător”, impresia pozitivă fiind determinată de felul în care, prin mijloace specifice teatrului de animație, prin jocul actorilor și prin plastica scenografică, mizanscena reconstituie atmosfera satului românesc arhaic. Spectacolul este realizat de regizorul Ion Ciubotaru, după o dramatizare a lui Ion Agachi, în scenografia lui Mihai Pastramagiu, care reproduce pe decoruri secvențe din picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu, cu actorii Mariana Teleman, Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu și Elena Zmuncilă.

Noua selecție internațională a trupei noastre este un nou semn al calității Teatrului Luceafărului de a fi un mesager activ, de înalt nivel al culturii ieșene, al culturii teatrale române, promovate astfel în lume.

Director artistic,
Oltița Cîntec 

Teatrul Luceafărul joacă la Festivalul Colpi din Scena Italia

Teatrul Luceafărul joacă la Festivalul Colpi din Scena Italia

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »