Teatrul Luceafărul joacă în China, la Xi’an

Echipa Teatrului Luceafărul va juca pe meleagurile îndepărtate ale Chinei, marcând un eveniment în premieră absolută în istoria teatrală a Iașului. Invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru de la Xi’an, instituția își înscrie acum numele pe afișul internațional al evenimentului alături de companii din China, Israel, Iran, Pakistan, Polonia, Spania, Danemarca, Portugalia, Franța, Brazilia, Germania.

Artiștii ieșeni vor susține trei reprezentații cu spectacolul Capra cu trei iezi, o variantă nonverbală ale cărei atuuri sunt elementele specific românești, plastica vizuală, expresivitatea păpușilor și a actorilor din distribuție. Cuvintele au fost înlocuite de acțiune, onomatopee, gaguri, gestică, secvențe muzicale, conservând firul narativ imaginat de Ion Creangă. Spectacolul este realizat de regizorul Ion Ciubotaru, scenografia Mihai Pastramagiu (după picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu), muzica Matilda Andrici, iar în distribuție evoluează actorii Carmen Mihalache, Claudiu Gălățeanu, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu, Elena Zmuncilă. Artiștii de la Luceafărul vor evolua în cadrul Festivalului de la Xi’an pe 22, 23 și 24 septembrie, de la ora 17, ora locală.

Faptul că Teatrul nostru a fost selectat să participe la acest important eveniment este o reconfirmare că arta practicată la Luceafărul are cotație internațională, iar spectacolele din repertoriul nostru sunt mesageri importanți ai României. Evoluând acum pe meridiane asiatice, Teatrul Luceafărul deschide șansa unor viitoare colaborări cu una dintre cele mai vechi și mai mari culturi ale lumii, cultura chineză. Ca orice festival internațional, și acesta devine o semnificativă oportunitate profesională pentru conexiuni estetice cu creatori din alte orizonturi, pentru evaluări și comparații.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Capra cu trei iezi

Teatrul „Luceafărul” Iaşi, turneu în Italia

Atelier internațional de critică teatrală la FITPTI

 

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »