Teatrul Luceafărul joacă astăzi la Cluj

Teatrul Luceafărul joacă luni, 15 octombrie 2018, la Cluj Napoca, în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Puck, organizat de instituția cu același nume din orașul transilvănean. Festivalul are participare internațională, alături de trupe din Romania (Alba Iulia, Bucuresti, Arad, Satu Mare, Ploiești, Brașov, Oradea), fiind invitate si companii din Ungaria, Georgia, Franța, Olanda.

Reprezentațiile ieșene deschid Festivalul clujean. De la orele 10 și 11.30, la sala mare a Teatrului Național, trupa de la Luceafărul va susține două reprezentații ale spectacolului KAJTUS, VRĂJITORUL după Janusz Korczak o coproducție a Teatrului Luceafărul Iași cu Institutul Cărții Cracovia și Institutul Polonez București. Creația a fost realizată de o echipă de artiști polonezi (regia Konrad Dworakovski, scenografia Marika Wojciechowska, muzica Piotr Klimek, designul video Michal Zielony, coregrafia Jacek Owczarek), cu actorii George Cocoș, Beatrice Volbea, Ioana Iordache, Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Alex Iurașcu, Ionela Arvinte, Dragoș Maftei, Aurelian Diaconu. Konrad Dworakowski este unul dintre cei mai talentați regizori polonezi din generația tânără. A lucrat în teatre din Varșovia, Cracovia, Wrocław, Lodz etc., fiind laureat cu Premiul “Masca de Aur” acordat de criticii polonezi, Premiul pentru cea mai bună regie, la Festivalul de Teatru din Opole. Stilul său ilustrează perfect noțiunea de artă pentru întreaga familie, practicând un teatru vizual, metaforic, inteligent, subtil.  Realizat în alb și negru, Kajtus, vrăjitorul realizează un decupaj minimalist din romanul cu același nume, un clasic al literaturii poloneze pentru tineret, combinând coregrafia, muzica, imaginea video într-un spectacol de o modernitate evidentă.

De la ora 19, la sala de concerte a Academiei de Muzică “Gh. Dima”, ieșenii vor juca un alt spectacol – O POVESTE JAPONEZĂ realizat de tandemul Irina Niculescu – John Lewandowski (SUA). Inspirată de mitologia “Țării Soarelui Răsare”, adaptarea pentru marionete (păpuși cu fire animate de Carmen Mihalache, Claudiu Gălățeanu, Liliana Mavriș Vârlan, Ioana Iordache,) și muzică live (Dragoș Maftei) relatează scenic cu umor, poezie și tâlc istoria luptătorului sumo Yoneyama și a lui Marume, tânăra de care se îndrăgostește, și insuflă o atmosferă de seninătate și fericire

Cele două producții prezentate la Festivalul Puck de la Cluj evidențiază programul estetic al Teatrului Luceafărul, o instituție orientată spre cele mai actuale mijloace de expresie scenică și spre categorii de public foarte diverse, cu o ofertă artistică realizată în colaborare cu parteneri internaționali de anvergură.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Kajtus, vrăjitorul

O POVESTE JAPONEZĂ - PREMIERĂ

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »