Teatrul Luceafărul, invitat să joace în Scoția

După impresia foarte bună făcută anul trecut la ediția cu numărul 75 a Edinburgh Festival Fringe, în programul căruia Teatrul Luceafărul din Iași a susținut cinci reprezentații cu spectacolul Stația clovnilor, o nouă invitație oficială îi readuce pe artiștii ieșeni în Scoția. La invitația Consulatului General al României la Edinburgh, aceștia vor susține o serie de spectacole în trei orașe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Prima escală a turneului va fi la Glasgow, în data de 2 iunie, unde un public de toate vârstele, compus din spectatori britanici și membri ai comunității românești, va urmări Stația clovnilor. Creația aceasta e un spectacol nonverbal ce vizează categorii diverse de public, care plimbă privitorii prin registre emoționale variate, de la bucurie la liric, trecând prin nostalgic și ludic, într-o serie de numere de actorie, clovnerie, gaguri, păpușărie și momente de vizualitate de mare sensibilitate.

Următoarea reprezentație este la Edinburgh, în cadrul unei manifestări mai ample, care alătură mai multe evenimente culturale. Spectacolul de la Teatrul Luceafărul este programat în data de 3 iunie. A doua zi, pe 4 iunie, artiștii ieșeni vor susține o nouă reprezentație, ultima din acest turneu, la Aberdeen, în parteneriat cu Consulatul Onorific al României din localitate.

“E un prilej de mare bucurie profesională să revenim în Scoția, în trei orașe importante, cu Stația clovnilor, o producție atât de specială ca mijloace de expresivitate și ca impact la categorii largi de public. Teatrul Luceafărul și-a asumat de mai multe sezoane misiunea de ambasador al culturii ieșene, al celei române în spațiul european și dincolo de marginile UE, demonstrând calitatea actului teatral din instituiția noastră, din țara noastră. E un efort pentru toată echipa, străbatem peste 7000 de km dus-întors, dar, metaforic vorbind, căruța lui Thespis trebuie să fie în mișcare″, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.  Spectacolul Stația clovnilor este regizat de Ana Crăciun Lambru, decor Elena Iorga, costume și păpuși Alexandra Budianu, cu actorii Ioana Corban, George Cocoș, Elena Zmuncilă, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Dragoș Maftei, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu.

Stația clovnilor premieră spectacol non-verbal

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »