Teatrul „Luceafărul” Iași – Un nou premiu la un festival internațional

Pentru Teatrul „Luceafărul”, 2016 a fost un an foarte bun și din perspectiva participărilor și premiilor obținute la festivaluri naționale și internaționale.  Numeroasele selecții și distincții ale instituției ieșene sunt o dovadă incontestabilă a calității programului artistic, opțiunilor repertoriale, colaboratorilor și a trupei.

La Festivalul „Gulliver” de la Galați, Teatrul „Luceafărul” a fost invitat cu Playing Shakespeare, un spectacol-lecție realizat în formula colaj pornind de la fragmente din scrierile lui William Shakespeare, de la a cărui trecere în neființă s-au împlinit 400 de ani.

Vedeta incontestabilă a afișului a fost Pisica verde de Elise Wilk, care a fost invitată la șase dintre cele mai importante manifestări teatrale din România: Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, Festivalul „Atelier” Baia Mare, Festivalul de Teatru Nou Arad, Teen Fest București, Fest FDR Timișoara, Fest(in) pe Bulevard. Creația, care a reprezentat o premiră națională din perspectiva mijloacelor de expresie scenică (utilizând sistemul silent disco) i-a adus lui Bobi Pricop cea dintâi nominalizare la Premiul pentru Regie din Galele UNITER, înscriind numele Teatrului „Luceafărul” în prestigioasa listă a teatrelor din prima ligă. Pentru întâia oară în 26 de ediții ale Galei, un teatru pentru copii și tineret, „Luceafărul” din Iași, ajunge în palmaresul UNITER.

Cea mai recentă participare la un eveniment internațional a fost la Festivalul „ImPuls” din București, cu spectacolul Când visăm de Verena Koch și Kerstin Pelt, o coproducție Teatrul „Luceafărul”, Centrul Cultural German Iași, Forumul Cultural Austriac București (regia Verena Koch-Austria, scenografia Ute Lindenbeck – Germania, cu Ioana Natalia Corban, George Cocoș, Claudiu Gălățeanu, Ioana Iordache, Paul Sobolevschi, Cătălin Cucu, Elena Zmuncilă, Ileana Ocneanu). Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație din București a reunit spectacole de top din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. Juriul prezidat de Marek Waszkiel (Polonia) a acordat spectacolului ieșean Premiul de scenografie ca personaj. Recenta disctincție se alătură altora la fel de valoroase care atestă nivelul estetic de vârf la care se situează Teatrul Luceafărul din Iași.

Director artistic,
Oltița Cîntec

CÂND VISĂM

CÂND VISĂM

visam_spectacol_intreaga_familie_3 Când visăm..., o nouă coproducție internațională la Teatrul „Luceafărul”

CÂND VISĂMCând visăm..., o nouă coproducție internațională la Teatrul „Luceafărul”

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »