Teatrul „Luceafărul” Iași, turneu în Republica Moldova

Motanul încălţat după Charles Perrault se află în această săptămână în turneu în Republica Moldova. Legăturile Teatrului „Luceafărul” cu artiștii și publicul de peste Prut sunt de dată mai veche, iar schimburile de spectacole constituie o modalitate vie de menținere a legăturilor spirituale dintre cele două țări. Pe traseul prezentului turneu se află orașele Cahul, Leova și Hîncești, unde artistișii ieșeni vor evolua marți, 12 mai, joi, 14 mai, respectiv sâmbătă, 16 mai.

Motanul încălţat este un spectacol ale cărui dramatizare şi regie îi aparţin experimentatului regizor Constantin Brehnescu, care spune despre spectacolul său că transpune scenic „o poveste dragă tuturor, şi celor mici şi celor mari, în care se pomeneşte despre împărţirea unei averi. Aparent, unul dintre moştenitori capătă cea mai mică, cea mai nesemnificativă parte. Supărat, acesta descoperă pe parcurs că darul de suflet devine în timp cel mai de preţ. Am îmbrăcat această idee într-o haină scenică barocă, în care elementele fantastice se îmbină cu cele reale şi le tratăm ca atare.” Echipa de realizatori a gândit o mizanscenă “à la française”. Costumele (scenografia Axenti Marfa), muzica (Radu Sanduloviciu) şi coregrafia (Ligia Delia Grozdan) urmăresc firul narativ al poveştii creând un univers care aminteşte de atmosfera de epocă din strălucitoarea Franţă. Celebrul Motan încălţat este interpretat de actriţa Beatrice Volbea, care îl portretizează ca un personaj curajos, inteligent, fidel. În distribuţie apar Dumitru Georgescu (Fiul cel Mic şi Prinţul), Ioana Iordache (Prinţesa), Viorel Vîrlan (Regele), Gigi Şfaiţer (Majordomul) Cătălin Cucu (Sfetnicul), Doina Iarcuczewicz (Căpcăunul), Ionuţ Gînju (Oşteanul), Mariana Teleman şi Ionela Arvinte (Sătencele), Elena Zmuncilă şi Carmen Mihalache (Însoţitoarele prinţesei).

Turneul teatrului ieșean pentru copii și tineret este susținut de Institutul Cultural Român, prin ICR „Mihai Eminescu” Chișinău, care a asigurat logistica și promovarea evenimentului. La cele trei reprezentații sunt așteptați aproximativ 2000 de spectatori.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Motanul încălţat

Spectacolele săptămânii »»»

Cumpărați online bilete cu locuri »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »