Teatrul „Luceafărul” Iași, selectat la Festivalul Imaginaria din Spania

Două dintre spectacolele Teatrului „Luceafărul” Iași au fost selectate la Festivalul Imaginaria din Spania, o reuniune de gen aflată la a treia sa ediție, organizată de Primăria din Binefar și Teatrul Los Titiriteros. Spectacolele selectate sunt Capra cu trei iezi după Ion Creangă și O harababură! după Ion Sava, fiecare dintre ele urmând a fi jucate pentru publicul spaniol de câte două ori pe 9 iunie, respectiv 10 iunie, la Teatro Municipal. Spectacolele fac parte dintr-un focus special rezervat românilor, focus în care a mai fost inclus și AnimEst.
      Capra cu trei iezi este un spectacol cu păpuși care, pe fondul cunoscutei povești a lui Ion Creangă, reface atmosfera satului tradițional românesc. Prezentată deja în mai multe festivaluri din țară și străinătate, montarea s-a impus prin frumusețea decorurilor și a elementelor animate, inspirate din picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu, prin inventivitatea regizorală (Ion Ciubotaru) și prestația actoricească (Mariana Teleman, Elena Zmuncilă, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu, Dumitru Georgescu). O harababură! este un spectacol nonverbal inspirat din pantomima cu zgomote a lui Ion Sava, un spectacol care combină inspirat, cu mult umor actorie, pantomimă, dans, circ, film mut, muzică. Spectacolul a obținut în 2012, la Festivalul Mondial al Animației de la Praga două premii importante: Premiul pentru cea mai originală creație și Premiul pentru cel mai bun actor – Emanuel Florentin, în rolul Poetul. Și tot în 2012,O harababură! a fost selectat în programul Festivalului Internațional de Teatru Infantil de la Porto San Elpidio-Italia. Din distribuție, alături de Emanuel Florentin, mai fac parte Ioana Iordache, Dumitru Georgescu, Elena Zmuncilă,  George Cocoș, Beatrice Volbea.
n drum spre Festivalul Imaginaria, artiștii ieșeni vor mai susține reprezentații și în alte zece localități din Spania (Astigarraga, Gernika, Tolosa, Malaga, Cordoba, Rociana del Condado, Torrejon de Ardoz, Arganda del Rey, Madrid-Coslada, Zaragoza ), un total de 15 întâlniri cu publicul spaniol și cel din diaspora românească. Amplul turneu este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR), prin ICR Madrid.
De asemenea, pe 31 mai, la Lisabona, în Portugalia, la Sala Alveola, spectacolul artiștilor ieșeni Capra cu trei ieziva fi parte a programului special realizat de ICR Lisabona, cu ocazia Zilei Românilor din Portugalia, într-un pavilion amenajat la Muzeul Lisabonei.
Noile prezențe continentale reconfirmă dimensiunea europeană a programului nostru artistic, performanțele echipei de la Teatrul „Luceafărul”, calitatea asumată de ambasadori ai culturii ieșene și române.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Capra cu trei iezi

O harababură!

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »