Teatrul Luceafărul Iași – REALIZĂRI ARTISTICE 2023

Deși a afost un an plasat sub semnul imprevizibilului financiar și legislativ, echipa Teatrului Luceafărul Iași a reușit să înregistreze succese în cursul anului care a trecut. Deși pierd din vedere emoțiile din sălile de spectacol și nu pot reflecta intensitatea aplauzelor, cifrele sunt cele mai grătoare.

TREI PREMIERE:

STAI JOS SAU CAZI după romanul omonim al lui Bogdan Munteanu (primul spectacol din România care abordează performativ tema epilepsiei; un proiect în parteneriat cu Univeristatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași).

GREUCEANU. VERSIUNE 2.0 după Petre Ispirescu

GRI COLORAT  (spectacol small size)

CATIHEȚII DE LA HUMULEȘTI dramatizare de I.I. Mironescu după Ion Creangă (spectacol lectură).

Afișul curent al instituției numără peste 15 de titluri la ambele săli de spectacole.

NUMĂR DE REPREZENTAȚII (la sediu, în țară și străinătate) – 370

NUMĂR DE SPECTATORI (la sediu, în țară și străinătate) – cca 60.000.

GRAD DE OCUPARE A SĂLILOR: 98 %

PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI: În cadrul Festivalului Național de Teatru, cea mai prestigioasă platformă de expunere valorică din teatrul românesc, a fost prezentat spectacolul STAI JOS SAU CAZI. În același context, a fost lansat volumul colectiv bilingv Teritorii de recuperat. Teatrul prin lentile de gen/Territories to Recover. Theatre through the Gender Lens (coord. Oltița Cîntec)

URIAȘUL EGOIST după Oscar Wilde a fost selectat la Festivalul Internațional „Gulliverˮ Galați și la Festivalul Internațional Zilele Teatrului „Matei Vișniecˮ Suceava.

FRUMOASA ȘI BESTIA și DEGEȚICA au fost invitate la Festivalul WonderPuck Cluj Napoca.

EVENIMENTE ÎN STRĂINĂTATE: turneu în Scoția (Edinburgh, Glasgow, Aberdeen) cu spectacolul STAȚIA CLOVNILOR.

DISTINCȚII: spectacolul URIAȘUL EGOIST după Oscar Wilde a obținut MARELE PREMIU și PREMIUL PENTRU REGIE (Radu Nica) la Festivalul Internațional „Gulliverˮ Galați

A 16-A EDIȚIE A FESTIVALULUI DE TEATRU ȘCOLAR “HAI LA TEATRU!” a reunit 39 de trupe din întreg județul, un total de 519 elevi-artiști îndrumați de 51 de specialiști.

A 16-A EDIȚIE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU PENTRU PUBLICUL TÂNĂR IAȘI (FITPTI) s-a derulat între 4-10 octombrie sub emblema „feminin-masculinˮ. Invitați din 18 țări (Algeria, Argentina, Austria, Belgia, Bulgaria, Elveția, Franța, Germania, Italia, Israel, Marea Britanie, Mexic, Republica Moldova, România, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria) au evoluat în spectacole de teatru indoors și outdoors, spectacole accesibilizate, teatru VR, teatru filmat, lecturi publice, lansări de carte, expoziții, teatru studențesc, workshopuri, film documentar, conferințe, dezbateri, întâlniri spectatori-artiști într-un program dens, atrăgător pentru toate categoriile de public, în peste 20 de locuri din oraș.

Teatrul Luceafărul joacă la București două reprezentații ale unui spectacol unicat în România

GRI COLORAT, premieră Small Size la Teatrul Luceafărul

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »