Teatrul Luceafărul Iași joacă pentru copiii refugiați din Ucraina

Alăturându-se strădaniilor generale de a-i ajuta pe  refugiații ucraineni care se retrag din calea războiului de cotropire declanșat împotriva țării lor de către Rusia lui Putin,  Teatrul Luceafărul a programat o reprezentație specială. Pentru a rezolva chestiunile de accesibilitate lingvistică, a fost ales spectacolul nonverbal Stația clovnilor. Spectacolul a avut premiera în luna decembrie, în cadrul programului care a marcat 70 de ani de existență artistică a instituției ieșene.  Stația clovnilor îi are în distribuție pe: Ionela Arvinte, George Cocoș, Ioana Corban, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Cristian Gheorghiu, Alexandru Iurașcu, Gabriel Lazăr, Dragoș Maftei, Liliana Mavriș Vârlan, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Paul Sobolevschi, Mariana Teleman, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă. Regia este semnată de Ana Crăciun Lambru, concept costume și păpuși, de Alexandra Budianu, concept decor, Elena Iorga, muzica, Diana Roman.  Producția a fost deja selectată să participe la trei festivaluri din România, în luna mai a acestui an, la Alba Iulia, Galați și Suceava.

Pentru refugiații ucraineni, reprezentația se joacă miercuri, 16 martie, de la ora 17, accesul fiind liber, pe baza unui document care să ateste naționalitatea ucraineană.

„Am luat legătura cu mai multe organizații care s-au implicat în sprijinirea familiilor din țara vecină și au fost bucuroși să audă de oferta noastră. Artele în general, arta teatrului în mod special, care este o artă vie, pot oferi momente în care publicul să-și mute gândurile de la necazurile care îl copleșesc, la lucrurile frumoase din lume. Le dau și speranță, întrucât în basme din confuntarea Binelul cu Răul, învingător iese întotdeauna Binele”, precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Stația clovnilor premieră spectacol non-verbal

Stația clovnilor premieră spectacol non-verbal

Stația clovnilor premieră spectacol non-verbal

 

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »