Spectacol pentru refugiați ucraineni, în parteneriat cu UNICEF

150 de spectatori tineri, cu vârste între 5 și 17 ani, vor fi invitații Teatrului Luceafărul din Iași vineri, 7 aprilie, cu începere de la orele 14, la o reprezentație a spectacolului Stația clovnilor (regia Ana Crăciun Lambru, concept costume și păpuși Alexandra Budianu, concept decor Elena Iorga). Este vorba despre copii și tineri refugiați din Ucraina, elevi ai Centrului Multiserviciu pentru Copii și Adolescenți Ucraineni, din cadrul organizației Centrul Regional European pentru Intervenții Sociale finanțat de UNICEF.

„Nu este pentru prima oară când teatrul nostru le oferă refugiaților din Ucraina oportunitatea de-a veni la spectacole, am mai desfășurat asemenea evenimente anul trecut, fiind chiar primii din țară. Acum, în preajma sărbătorilor pascale, îi așteptăm și pe aceștia 150, oferindu-le șansa de-a uita, măcar pentru o oră, situația de viață dificilă în care se află.”, a spus Oltița Cîntec, directorul artistic al așezământului.

Elevii aceștia își continuă pregătirea școlară la Iași îndrumați de cadre didactice ucrainene, învățând în paralel în sistem intensiv limba română și limba engleză, alături de copii români, prin programe desfășurate în cursul după-amiezelor. Intenția este integrarea lor în viața socio-culturală a țării care îi adăpostește temporar. Mersul la teatru va completa aceste activități prin urmărirea unei producții teatrale de mare succes, selectată în multe festivaluri naționale și internaționale, prezentă anul trecut la Edinburgh Festival Fringe, bucurându-se de nenumărate elogii.

Reprezentația va fi urmată de o întâlnire informală cu actorii Liliana Mavriș Vîrlan, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Dragoș Maftei, Beatrice Volbea, Ionela Arvinte, Carmen Mihalache, Paul Sobolevschi, cu întrebări și răspunsuri, pentru a le oferi șansa de-a vedea teatrul și dincolo de convențiile artistice.

Stația clovnilor premieră spectacol non-verbal

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »