Program pentru vacanță, la Teatrul Luceafărul

În vacanța dintre semestre, iubitorii teatrului, indiferent de vârste, vor găsi la Teatrul Luceafărul un afiș care să le mulțumească așteptările culturale. Joi, 9 februarie, cei mai mici pot viziona de la orele 10, la sala mică, PEȘTIȘORUL DE AUR după A.S. Pușkin, un spectacol recital realizat de Constantin Brehnescu cu Doina Iarcuczewicz și Liviu Smântânică, actori care susțin toate rolurile din povestea cu împlinirea dorințelor. Jocul la vedere, mânuirea marionetelor, cântatul, interacțiunea cu publicul sunt câteva dintre secretele longevității acestui spectacol, a menținerii lui în atenția publicului. Preț bilet: 6 lei.

Tot joi, dar de la orele 18,30, mici și mari sunt invitați la VRĂJITORUL DIN OZ după Frank L. Baum, cea mai nouă producție a instituției, o creație a regizorului Ion Ciubotaru și a scenografei Axenti Marfa, care prin vizualitate și dinamică spune teatral istoria extraordinarei călătorii a lui Dorothy, Toto și a prietenilor ei în Împărăția marelui Oz. Distribuția alătură tineri actori ai trupei noastre: Camelia Dilbea (Dorothy), Sperie Ciori (Claudiu Gălățeanu), Omul de tinichea (George Cocoș), Puiul de leu (Cosmin Tanasa), Ioana Iordache (Vrăjitoarea Bună), Carmen Mihalache (Vrăjitoarea Rea), Dragoș Maftei (Vrăjitorul din Oz), Emanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu și Aurelian Diaconu (ân alte roluri). Dramatizarea este semnată de Ramona Iacobuțe, iar ilustrația muzicală a fost realizată de Victor Zaharia. Preț bilet: 8 lei.

Vineri dimineață, la sala mică, de la orele 10, visătorii și amatorii de lirism sunt așteptați la RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ după H.C. Andersen, o poveste despre ce înseamnă să fii altfel decât majoritatea, să te autodescoperi și să-ți împlinești destinul. Regia spectacolului este semnată de Ciprian Huțanu, scenografia de Viorica Perju, iar în distribuție figurează experimentatele actrițe Liliana Mavriș Vârlan, Elena Zmuncilă, Beatrice Volbea, Mariana Teleman, Iulia Deloiu Trif și Raluca Pintilie. Preț bilet: 6 lei.

În ultima zi de vacanță, duminică, 12 februarie, întâlnirea cu personaje celebre ale literaturii pentru copii va avea loc la orele 10, sala mică – CAPRA CU TREI IEZI după Ion Creangă, o versiune care pe fundal reface atmosfera tradițională a satului românesc arhaic-, și la orele 11,30, sala mare – HARAP ALB după Ion Creangă, o adaptare scenică susținută de o distribuție numearoasă:Emanuel Florentin, Toma Hogea, Doina Iarcuczewicz, Viorel Vârlan, Gigi Șfaițer, Liliana Mavriș Vârlan, Ioana Iordache, Gabriel Lazăr, Paul Sobolevschi, Cristian Gheorghiu, Aurelian Diaconu, Cătălin Cucu, Ionela Arvinte, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Gabriela Andrei. Preț bilet: 10 lei.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

Reamintim că înscrierile pentru ediția a XI-a a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!” se pot face până pe data de 24 februarie, depunând la secretariatul Teatrului Luceafărul o înregistrare video a spectacolului propus și datele de contact ale trupei.

Director artistic,
Oltița Cântec

Premieră la Teatrul "Luceafărul"

Premieră la Teatrul "Luceafărul"

Vrăjitorul din Oz

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »