Program de spectacole pentru vacanță, la „Luceafărul”

Un program bogat și variat propune în următoarele zile Teatrul „Luceafărul”, adaptat așteptărilor publicului de toate vârstele și programului acestuia. Cum școlarii se află în vacanță, vizionarea unui spectacol de teatru este o ofertă tentantă de petrecere a timpului. Actorii de la „Luceafărul” îi așteaptă la o serie de reprezentații diverse repertorial și stilistic, care să le satisfacă așteptările culturale.

Astfel, miercuri seara, de la 18,30, poate fi vizionată CAPRA CU TREI IEZI după Ion Creangă (dramatizare Ion Agachi, regia: Ion Ciubotaru, scenografia: Mihai Pastramagiu, muzica: Matilda Andrici, pictura decorurilor: artistul naiv Gheorghe Ciobanu,
distribuție: Elena Zmuncilă, Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Mariana Teleman, Ileana Ocneanu). Spectacolul a fost prezentat cu mare succes în turnee și festivaluri internaționale (Italia, Spania, Portugalia), atrăgând în egală măsură publicul infantil și pe cel matur, întrucât pe fundalul poveștii este refăcută atmosfera arhaică a satului tradițional românesc.

Joi seara, tot de la 18,30, într-un cu totul alt registru stilistic, se joacă HANSEL ȘI GRETEL după Frații Grimm (dramatizare Ramona Iacobuțe, regia Ion Ciubotaru după o idee de Oltița Cîntec, obiecte scenice Costică Butoi, cu Carmen Mihalache, Alexandru Iurașcu, Liliana Mavriș Vîrlan și George Cocoș). Spectacolul a fost realizat combinând storytelling-ul și teatrul cu obiecte, stimulând imaginația privitorilor, demostrând că foarte multe obiecte din jurul nostru pot deveni teatrale dacă le utilizăm ludic.

Seara de vineri le este rezervată tinerilor cu vârsta peste 14 ani, care, de la aceeași oră, 18,30, vor putea viziona multipremiatul spectacol PISICA VERDE de Elise Wilk (regia Bobi Pricop, scenografia Irina Moscu, cu Ioana Corban, Carmen Mihalache, Camelia Dilbea, George Cocoș, Alexandru Iurașcu, Dragoș Maftei). Creația lui Bobi Pricop a fost nominalizată la Premiile UNITER 2016, secțiunea Regie, ducând Teatrul Luceafărul în onoranta listă a instituțiilor de top a UNITER. Spectacoul este special din mai multe puncte de vedere, în principal pentru că utilizează în premieră în teatrul românesc sistemul silent disco (fiecare spectator primește căști audio prin care receptează povestea adolescenților din piesă) și că regândește complet plasarea și raporturile artiștilor cu publicul.

O parte a trupei se află în această săptămână în Republica Moldova, într-un nou turneu peste Prut realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în al patrulea an consecutiv. Producția D’ALELUI PĂCALĂ după Petre Dulfu și Ioan Slavici (regia Constantin Brehnescu, scenografia Viorica Perju, cu Paul Sobolevschi, Doina Iacurczewicz, Ionela Arvinte, Cătălin Cucu, Raluca Pintilie, Loredana Luca, Cristian Gheorghiu, Radu Ștefan, Gabriel Lazăr, Iulia Deloiu) va fi jucată astfel: marți, ora 16, la Centrul de Cultură „Grigore Sîrbu” Criuleni; miercuri, ora 16, la Casa Raională de Cultură din Orhei; iar joi, ora 15, la Liceul Teoretic „Aurel David” din Bardar.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Capra cu trei iezi

Hansel și Gretel

Pisica verde, de Elise Wilk

 

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »