Premieră la Teatrul „Luceafărul”

Pregătită încă de la finele anului trecut, noua producție a Teatrului „Luceafărul” Iași va fi prezentată publicului duminică, 15 ianuarie, orele 11,30, pe scena mare a așezământului. De această dată, opțiunea repertorială s-a orientat spre un clasic al literaturii internaționale pentru copii, celebrul VRĂJITORUL DIN OZ de Frank L. Baum. Povestea simpaticei Dorothy și a lui Toto, cățelul ei, care călătoresc în imaginara lume a lui Oz este transpusă scenic în versiunea dramatizată de Ramona Iacobuțe. Scenariul a fost croit după viziunea de spectacol a lui Ion Ciubotaru, regizor care și-a propus să surprindă în noua sa creație „nu numai peripețiile adolescentei din Kansas purtată de ciclon, întâlnirile ei cu Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul, Vrăjitoarea Rea, Vrăjitoarea Bună, Vrăjitorul din Oz, dar și ceea ce se află în spatele acestor peripeții, forța prieteniei, importanța familiei, puterea de a-ți cunoaște slăbiciunile și de a deveni mai puternic trecând peste ele.” Spectacolul are o importantă componentă vizuală, imaginată de scenografa Axenti Marfa și de artistul vizual Andrei Cozlac, e dinamic și comprimă într-un vârtej de întâmplări scenice și efecte elementele cele mai importante din scrierea lui Baum. Mijloacele sunt cele specifice expresiei teatrale: cuvântul rostit, muzica, mișcarea, proiecțiile video etc.

Rolul principal i-a fost atribuit tinerei actrițe Camelia Dilbea, care construiește scenic o Dorothy curioasă, aventuroasă, hotărâtă să ajungă la Oz și, apoi, acasă. Companionii săi de călătorie sunt Sperie Ciori (Claudiu Gălățeanu), Omul de tinichea (George Cocoș), Puiul de leu (Cosmin Tanasa). Vrăjitoarea Bună este Ioana Iordache, Vrăjitoarea Rea, Carmen Mihalache, Vrăjitorul din Oz, Dragoș Maftei, iar în alte roluri evoluează Emanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu și Aurelian Diaconu. Ilustrația muzicală a fost realizată de Victor Zaharia.

Prețul unui bilet la premieră este 10 lei și el poate fi achiziționat de la casieria Teatrului (luni-vineri-10-14, duminică 9-13) sau online, de pe platforma www.bilet.ro.

Tot duminică, de la orele 10, la sala mică, spectatorii sunt așteptați la o reprezentație cu De ziua lui Pinocchio, după Carlo Collodi.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Premieră la Teatrul "Luceafărul"

Premieră la Teatrul "Luceafărul"

Premieră la Teatrul "Luceafărul"

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »