Povestea unui om leneș se joacă în Republica Moldova

Trei reprezentații sunt susținute în această perioadă în Republica Moldova de trupa Teatrului Luceafărul, în cadrul unui turneu realizat de instituția ieșeană în colaborarea cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău. Continuare a unei colaborări continue între cele două instituții, prezentul turneu a însemnat prezentarea spectacolului Povestea unui om leneș după Ion Crenagă în localitățile Sîngerei (1 mai), Coșcodeni (2 mai) și Ungheni (3 mai). Prezența artiștilor ieșeni în Republica Moldova, pentru al cincilea an consecutiv, este un semn al interesului cultural pentru românii de peste Prut și al dorinței de a păstra și consolida legăturile spirituale cu aceștia.

Scenariul și regia spectacolului Povestea unui om leneș sunt semnate de Constantin Brehnescu, scenografia de Viorica Perju, iar muzica, de Radu Ștefan. Distribuția îi include pe Toma Hogea, Viorel Vârlan, Emanuel Florentin, Cătălin Cucu, Cristian Gheorghiu, Adi Diaconu, Paul Sobolevschi, Doina Iarcuczewicz, Iulia Deloiu Trif, Raluca Pintilie, Ionela Arvinte, Carmen Mihalache.

Montarea conservă spiritul popular al scrierii lui Ion Creangă, dramatizarea fiind un colaj de momente pline de umor și tâlc din povestirea care dă și titlul, dar și din alte scrieri ale humuleșteanului, precum Povestea prostiei, ideea mizanscenei fiind de a educa prin sublinierea ironică a defectelor umane.

La sediu, Teatrul Luceafărul oferă publicului școlar Povestea celor trei purceluși (joi, 3 mai, orele 10 și 11,15; vineri, 4 mai, ora 9,30), iar duminică, pentru publicul larg, de la ora 10, la sala mică, Hansel și Gretel, iar de la 11,30, la sala mare, Albă ca Zăpada. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro. Cei care doresc să urmărească premiera de pe 1 Iunie, ora 18,30, cu Amintiri din copilărie, pot deja să își cumpere și ei bilete.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Povestea unui om leneș

Povestea unui om leneș

Povestea unui om leneș

Povestea unui om leneș

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »