Povestea celor trei purceluși , premieră la „Luceafărul”

După ce săptămâna trecută, artiștii de la Teatrul „Luceafărul” au oferit publicului un nou spectacol la sala mare (Năzdrăvanul din stele de Alina Nelega), acum, surpriza pregătită în ajun de Florii îi vizează pe cei mai mici. Regizorul Constantin Brehnescu a imaginat o versiune foarte ludică a Poveștii celor trei purceluși, adăugând încă un titlu atractiv pe afișul permanent al instituției.

Intențiile artistice ale echipei de realizatori (scenografie Viorica Perju, muzica Radu Ștefan, cu actorii Liliana Mavriș Vîrlan, Mariana Teleman, Gabriela Andrei, Ileana Ocneanu, Claudiu Gălățeanu, Elena Zmuncilă) au fost să prezinte peripețiile construirii unei căsuțe de către cei trei frățiori și confruntarea lor cu Lupul cel Rău, într-o formă scenică amuzantă. Personajele sunt nostime, dar întâmplările la care participă au și rostul de a-i învăța câte ceva pe privitori, comicul de situație fiind dublat de o serie de prețioase îndemnuri morale.

Regizorul Constantin Brehnescu precizează că „ne-am axat pe o poveste foarte cunoscută, mai ales datorită filmului animat al celor de la Disney, o adevărată capodoperă, iar provocarea a fost ca, lucrând acum cu mijloacele artei păpușărești, să reușim să sprijinim înțelegerea temei, a moralei camuflate într-o versiune amuzantă. Soluțiile au venit din situațiile dramatice, din text, de la personaje, care sunt simpatice.”

Și pentru că se apropie sărbătoarea de Florii, conducerea instituției le va face un dar special spectatorilor: copiii care poartă nume de floare vor fi invitați speciali, beneficiind de gratuitate.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului sau de pe platforma on line www.bilet.ro

Director artistic,
Oltița Cîntec

Povestea celor trei purceluși
Povestea celor trei purceluși Povestea celor trei purceluși Povestea celor trei purceluși Povestea celor trei purceluși

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »