Pisica verde, se joacă cu casa închisă la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS)

Spectacolul nostru Pisica verde de Elise Wilk a fost regizat de Bobi Pricop și a avut premiera în octombrie 2015, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr Iași (FITPTI). Spectacolul i-a adus tînărului artist prima nominalizare la prestigiosul Premiu pentru Regie din palmaresul Galelor UNITER 2016. Pisica verde a fost selectat  pentru un alt eveniment teatral de prim rang, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU SIBIU (FITS), cel mai important eveniment de artele spectacolului din România, unul dintre cele mai importante din Europa, alături de Avignon și Edinburg! FITS a ajuns în acest an la ediția  a XXIII-a (10-19 iunie) și va reuni, ca de fiecare dată, artiști și companii de top din peste 70 de țări ale lumii. Printre invitații de marcă se numără Compania Pippo Delbono, Haiyu-za Theatre Japonia,Teatrul Vidy Lausane, Schaubuhne Berlin, Odin Theatre, Teatrul Meno Fortas, Teatrul Național “Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Act Bucuresti etc. Spectacolul Pisica verde este unica producție teatrală ieșeană din selecția oficială!

Pisica verde este un spectacol care vorbește despre iubire, dezamăgire, înșelătorie, înstrăinare, adică despre lumea noastră. Șase adolescenți, Dani – Dragoș Maftei, Bianca – Ioana Natalia Corban, Boogie – Alex Iurașcu, Robert – George Cocoș, Roxana – Carmen Mihalache, Flori – Camelia Dilbea, se află într-un club, Periferia (recreat în scenă de scenografa Irina Moscu ca reprezentare condensată prin forme și linii a unui oraș), împreună cu alți prieteni, publicul spectacolului, și își spun povestea direct, convingător. Premisa regizorală este schimbarea radicală a raporturilor clasice dintre teatru și public, dintre actori și spectatori, prin intermediul sistemului silent disco, utilizat acum la Iași în premieră absolută pentru România. Fiecare spectator primește la intrare un set de căști audio prin intermediul cărora receptează auditiv. Nu există locuri fixe pentru public, fiecare se poate deplasa în perimetrul de joc pe parcursul acțiunii teatrale, poate dansa împreună cu personajele ascultîndu-le istorisirile.

La FITS, Pisica verde este programat pe 13 iunie, de la orele 16 si 20. Toate biletele au fost déjà vîndute, ambele reprezentații jucîndu-se cu casa închisă! Spectacolul va fi jucat în limba română cu supratitrare în engleză.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Pisica verde, de Elise Wilk
Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »