Mărțișoare scenice la Teatrul Luceafărul

Două spectacole vor fi oferite publicului pe post de mărțișoare scenice vineri, 1 martie, la Teatrul Luceafărul din Iași. Data simbolică a venirii primăverii este și ziua în care s-a născut, în 1837, „boțul cu ochi, bucata de humă însuflețită din Humulești”, povestitorul Ion Creangă. Și mai este și data în care, în 1950, era înființat Teatrul de Păpuși de Stat, strămoșul Teatrului Luceafărul de azi.

Cele două spectacole programate vineri sunt parte a proiectului de cursă lungă al Teatrului Luceafărul – Integrala Creangă – în cursul căruia artiștii ieșeni își propun să aibă în repertoriu adaptări scenice a cât mai multe dintre scrierile autorului. Se vor juca: de la ora 9.45, CAPRA CU TREI IEZI, la sala mică; de la ora 11, AMINTIRI DIN COPILĂRIE, sala mare.

Capra cu trei iezi este realizat de regizorul Ion Ciubotaru în spiritul  artei naive, decorul și păpușile (Mihai Pastramagiu) fiind inspirate din universul plastic al lui Gheorghe Ciobanu. Actorii Mariana Teleman, Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu și Elena Zmuncilă animă păpușile care au cucerit publicul autohton, dar și spectatori din Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie și China, unde spectacolul a participat în festivaluri.

Amintiri din copilărie este imaginat de regizorul Constantin Brehnescu la scena mare, cu fidelitate față de dimensiunea populară a scrierii memorialistice, dar apelând și la proiecții și animarea unor desene, într-un ritm alert. Scenografia este semnată de Viorica Perju, iar în distribuție apar actorii Claudiu Gălățeanu, Viorel Vârlan, Camelia Dilbea, Ionela Arvinte, Cătălin Cucu, Raluca Pintilie, Gabriel Lazăr, Paul Sobolevschi.

Duminica, 3 martie, la sediu puteți urmări Muzicanții din Bremen (sala mică, ora 10) și Alice în Oglindiria după Lewis Carroll (sala mare, ora 11,30). Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro. Prețul unui bilet este 14 lei.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Teatrul „Luceafărul” Iaşi, turneu în Italia

Teatrul Luceafarul Iași premieră spectacol copii Amintiri din copilărie Ion Creangă

Like pentru noua pagină de Facebook a Teatrului Luceafărul

Te invităm să apreciezi pagina pentru cele mai noi informații »»»

Spectacolele săptămânii »»»

Translate »