Luceafărul Iași, în prima linie a teatrelor din țară care au reluat spectacolele live

Teatrul Luceafărul din Iași este prima instituție de gen din orașul culturii care a reluat seria spectacolelor live după perioada de izolare cauzată de noul Coronavirus și de pandemie. Sâmbătă și duminică, s-au jucat două reprezentații cu Ursul păcălit de vulpe după Ion Creangă, cu o densitate uriașă de afecțiune în partea rezervată publicului, și în aceea a artiștilor. “Deși spectacolul e în repertoriu de câțiva ani, am avut energia de premieră: emoții și bucuria revederii. Legăturile cu privitorii păreau să spună « ce bine că am trecut de situația asta. Va fi tot mai bine!». Am simțit o energie care a ținut locul îmbrățișărilor la final.”, spune actrița Carmen Mihalache din distribuția în care mai figurează Ileana Ocneanu, Loredana Luca și Aurelian Diaconu.

Reprezentațiile au avut loc în curtea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău, casă memorială parte a Muzeului Național al Literaturii Române, cu care instituția ieșeană pentru copii și tineret are un parteneriat cultural de cursă lungă. “Am organizat cu mare grijă această primă reîntâlnire cu spectatorii, un eveniment istoric, fiind cel dintâi după mai bine de două luni în care legăturile s-au menținut online. Am avut grijă să respectăm toate regulile sanitare ale momentului: distanță de 2 m, circuite separate de intrare și ieșire, măști, viziere, dezinfectanți. Weekendul care vine vom juca și în fața Teatrului și sperăm ca în curând să putem readuce publicul și în sala de spectacole, în număr mai mic, conform regulilor de securitate medicală. Vom susține o stagiune estivală, pentru a oferi spectatorilor posibilitatea de-a recupera intervalul de izolare și de-a socializa cultural”, a precizat Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Programul sfârșitului de săptămână arată așa: spectacolul CLOVNII – vineri, 12 iunie, ora 19, în fața Teatrului Luceafărul (publicul va sta pe scări/pernuțe, scaune și bănci); sâmbătă, 13 iunie, ora 16, și duminică, 14 iunie, ora 11, în curtea de la Bojdeuca lui Ion Creanga (publicul va sta pe gradene). Clovnii este un spectacol pentru toate vârstele. Echipa de realizatori îi include pe Constantin Brehnescu (dramatizare și regie), Constantin Butoi (scenografie), Radu Ștefan (muzică), Ligia Cosoi (dansuri), Ionela Arvinte, Cristian Gheorghiu, Sebastian Munteanu, Liliana Mavriș Vârlan, Liliana Vârlan (actori). Bilete, la casieria Teatrului și https://www.bilet.ro/promoter/teatrul-luceafarul-iasi.

Luceafărul Iași, în prima linie a teatrelor din țară care au reluat spectacolele live

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »