La Teatrul Luceafărul, seria „La distanță, dar în continuare împreună!” merge mai departe

Când s-a luat decizia de a menține viu contactul cu spectatorii, care au răsfățat mereu instituția ieșeană pentru copii și tineret (în 2019, peste 75.000 de spectatori i-au trecut pragul!), printr-o serie de spectacole difuzate online duminica, de la orele 11, conducerea Teatrului Luceafărul nu a anticipat succesul de care se va bucura proiectul. În primele două duminici, peste 6000 de persoane au vizualizat înregistrările spectacolelor „Prințul fericit” după Oscar Wilde și „Ca sarea-n bucate” după basmul românesc cunoscut. Comentariile pozitive și apreciative din țară și străinătate au însoțit într-un număr impresionant întâlnirile virtuale ale echipei artistice cu publicul său. „Difuzarea online are un atu, care va avea și beneficii pe termen mediu și lung. E posibilitatea de a intra în contact cu noi categorii de spectatori, cu cei aflați la mare distanță, cu cei care nu au pășit până acum într-o sală de spectacol sau au făcut-o, dar mai rar, și care poate vor decide, după terminarea episodului COVID 19, să încerce și o experiență live.”, susține Oltița Cîntec, directorul artistic, coordonatorul programului.

Următoarea experiență de tele-teatru  este programată duminică, 5 aprilie, la orele 11 – „Kajtus, vrăjitorul” după Janusz Korczak, o coproducție Teatrul Luceafărul, Institutul Cărții Cracovia, Institutul Polonez Bucuresti. Producția va putea fi vizionată pe pagina Facebook a Teatrului Luceafarul https://www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi.

Scris în 1933, romanul lui  Janusz Korczak Kajtus, vrăjitorul este unul dintre cele mai populare în Polonia. Comparată cu Harry Potter, deşi a fost scrisă cu peste 60 de ani înainte, povestea vorbeşte despre micul vrăjitor Kajtus, un autodidact, care, încercând să-şi controleze puterile magice, ajunge să se cunoască mai bine pe sine şi să înţeleagă lumea în care trăieşte. Kajtus e un băiat de vârstă şcolară care vrea să devină vrăjitor şi descoperă cu surprindere că poate rosti formule magice şi schimba realitatea. Concluzia lui Kajtus : „Ciudată şi misterioasă e lumea! Ciudată şi misterioasă e viaţa: deseori tristă, uneori frumoasă şi veselă”.

Seria spectacolelor online va continua la Teatrul Luceafărul în fiecare duminică, până la momentul în care publicul va putea reveni în sală.

Kajtus, vrăjitorul

 

Kajtus, vrăjitorul

Kajtus, vrăjitorul

Kajtus, vrăjitorul

Kajtus, vrăjitorul

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »