La Teatrul Luceafărul, Cu avionul printre stele

Vestea săptămânii la Teatrul Luceafărul este noua premieră de la sala mică. Intitulat CU AVIONUL PRINTRE STELE, proiectul este realizat de o echipă de la București, care activează în cadrul formației de muzică tradițională românească Trei parale. Activitatea de recuperare și repunere în valoare a patrimoniului nostru muzical arhaic este o constantă a muncii lor artistice, una dintre cele mai cunoscute contribuții fiind coloana sonoră a multipremiatului film Aferim.

Pentru Iași, activitatea creativă și-au repartizat-o astfel: text, regie, elemente scenografice: Beatrice Iordan; muzică originală: Daniel Pop, Florin Iordan; cântece și versuri: Daniel Pop; interpretare muzicală: Daniel Pop, Florin Iordan, Maruca Iordan;
editare coloană sonoră: Florin Iordan, voce copil: Chira Iordan. Actorii aleși pentru distribuție sunt Claudiu Gălățeanu, Raluca Pintilie, Camelia Dilbea.

“Colaborarea noastră cu artiștii aceștia este de dată ceva mai veche, i-am avut invitați în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr cu producții scenice și cu ateliere. Acum lansăm noul spectacol pe care l-au lucrat cu echipa noastră artistică, o creație care se individualizează prin modul lor foarte cald, apropiat, intimist de a face teatru. În scenă e o atmosferă vintage, mijloacele de expresivitate sunt variate, povestirea e dinamică. E un stil teatral care va îmbogăți repertoriul nostru curent.”, precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Iată cum prezintă noua creație regizoarea Beatrice Iordan: “Tomi și Ani sunt doi buni prieteni ce umblă prin lume să-și răspândească poveștile. De această dată, ei vor împărtăși minunata poveste de prietenie a băiețelului Robin și a maimuțicii Tichi. Micuța Tichi este luată de un vânt puternic pe nume Nor, iar Robin simte datoria să-și salveze prietena și pornește în căutarea ei. Căutarea devine un drum inițiatic în care el își va demonstra curajul. Pe parcurs își va face noi prieteni, se va afla în felurite situații pe care treptat va învăța să le rezolve. În drumul său nu este singur, i se vor alătura personaje care îl ajută. Toate acestea îi vor dezvălui puterea prieteniei, făcându-l să prețuiască și mai mult amiciția cu Tichi. Ambianța sonoră, imaginea vizuală, teatrul de umbre, măiestria mânuirii marionetelor se împletesc pentru a ne transpune într-o frumoasă călătorie printre stele.”

Premiera este programată duminică, 10 martie, orele 17.30, prețul unui bilet este 40 lei (adulți), 10 lei (copii). O a doua reprezentație este programată joi, 14 martie, orele 17.30, prețul unui bilet este 36 lei (adulți), 9 lei (copii). Biletele se pot achiziționa fie de la casieria Teatrului, fie de pe platforma bilet.ro. Spectacolul durează 45 de min și se adresează publicului 3+.

Tot duminică, 10 martie, de la orele 11, la sala mare se joacă Motanul încălțat.

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »