La început de 2018, Teatrul Luceafărul pregătește noi surprize scenice

Primele reprezentații de pe afișul duminical al Teatrului Luceafărul Iași sunt programate pe 7 ianuarie: ora 10, sala mică, PEȘTIȘORUL DE AUR după A.S. Pușkin, un recital în care actorii Doina Iarcuczewicz și Liviu Smântânică animă toate personajele, când la vedere, când în spatele paravanului, când animând marionete cu fire lungi; ora 11,30, sala mare, FRAM, URSUL POLAR, după cunoscutul roman al lui Cezar Petrescu, un spectacol pentru toate vârstele imaginatde Constantin Brehnescu pe tema nostalgiei despre ce înseamnă acasă, locul unde te-ai născut ori locul în care te împlinești profesional la maturitate?

După ce au încheiat în forță 2017, cu un număr impresionant de spectatori care au vizionat în decembrie producția de sezon (L-am visat pe Moș Crăciun a înregistrat  peste 12.000 de spectatori!), artiștii s-au apucat deja de treabă și repetă intens pentru o nouă premieră, programată la finele lui ianuarie. Este vorba despre un titlu de afiș așteptat cu mare interes de toate categoriile de vârste: FRUMOASA ȘI BESTIA, cu Ioana Iordache și Dragoș Maftei în rolurile titulare. Regia îi aparține lui Ion Ciubotaru, scenografia, Vioricăi Perju, coregrafia, Victoriei Bucun. Dramatizare este realizată de Călin Ciobotari, iar în distribuție apar actorii Viorel Vârlan, Aurelian Diaconu, Raluca Pintilie, Elena Zmuncilă, Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu. Biletele pentru premiera din 28 ianuarie (ora 11,30, sala mare) s-au pus deja în vânzare (la casieria Teatrului sau pe www.bilet.ro. Preț bilet – 14 lei).

Săptămâna viitoare va fi lansată etapa de înscriere a trupelor de teatru școlar pentru „Hai la teatru!”, unul dintre primele Festivaluri de acest gen din România, ajuns în 2018 la ediția a XII-a. Programat pentru 20 și 21 martie, de Ziua Mondială a Marionetei și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, sărbători globale din calendarul UNESCO,evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor elevi talentați din județul Iași care iubesc arta teatrului și i se dedică și din postura de artiști amatori.

Director artistic,
Oltița Cîntec

Peştişorul de aur

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »