Emoții pentru Pisica verde, luni seara, la Gala Premiilor UNITER

Spectacolul Teatrului „Luceafărul” PISICA VERDE de Elise Wilk a fost selectat de juriul Uniter pentru cel mai valoros palmeres al teatrului românesc, Gala Premiilor Uniter, la secțiunea Regie. Realizat de Bobi Pricop și scenografa Irina Moscu, Pisica verde este un spectacol pentru public cu vârsta peste 14 ani, care vorbește despre iubire, dezamăgire, înșelătorie, înstrăinare, adică despre lumea noastră. Șase adolescenți, Dani – Dragoș Maftei, Bianca – Ioana Natalia Corban, Boogie – Alex Iurașcu, Robert – George Cocoș, Roxana – Carmen Mihalache, Flori – Camelia Dilbea, se află într-un club, Periferia (recreat în scenă ca o reprezentare condensată prin forme și linii a unui oraș), împreună cu alți prieteni, publicul spectacolului, și își spun povestea direct, convingător. Premisa regizorală este schimbarea radicală a raporturilor clasice dintre teatru și public, dintre actori și spectatori, prin intermediul sistemului silent disco, utilizat acum la Iași în premieră absolută pentru România. Fiecare spectator primește la intrare un set de căști audio prin intermediul cărora receptează auditiv. Nu există locuri fixe pentru public, fiecare se poate deplasa în perimetrul de joc pe parcursul acțiunii teatrale, poate dansa împreună cu personajele ascultându-le istorisirile.

Tânărul regizor Bobi Pricop a fost artist asociat la Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), ediția 2015, o ediție consacrată tânărului artist român de teatru, care a și produs spectacolul Pisica verde. Pricop a absolvit Regie la UNATC București în 2011 și s-a remarcat prin spectacolul de master Jocuri în curtea din spate (Teatrul Act București), selectat în urmă cu câteva ediții la FITPTI. Regizorul a mai lucrat la Teatrul Bulandra, Teatrul Tinereteului Piatra Neamț, iar de la Teatrul „Luceafărul” Iași, după Pisica verde, s-a dus direct la Teatrul Național București. Numele său a apărut și în programele unor manifestări internaționale, precum Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde  a obţinut şi premiul publicului pentru spectacolul Profu’ de religie de Mihaela Michailov (Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova), Festival d’Avignon, cu spectacolul Amalia respire profondement de Alina Nelega (Théâtre Les Déchargeurs, Paris), Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Festivalul Naţional de Teatru,  Skupi Festival  Macedonia (2012) etc.

Referitor la creatia sa ieșeană, regizorul Bob iPricop spune că „Pisica verde vorbeşte despre lumi imaginare, despre adolescență, dragoste și singurătate. Personajele imaginate de Elise Wilk nu interacționează aproape deloc, ci se adresează direct publicului, povestind propria versiune a aceluiași eveniment. Provocarea pe care o adresăm publicului tânăr este să urce pe scenă alături de actori într-un club, la o petrecere silent disco, unde vor afla povestea a șase adolescenți și a unei seri care le va schimba viețile.”

Bobi Pricop și Pisica verde concurează la Premiul pentru cea mai bună regie alături de Radu Afrim și Cristi Juncu, iar rezultatele se vor afla astăzi, cu începere de la ora 21, în direct pe TVR și TVR HD, de la Teatrul „Regina Maria” Oradea, care găzduiește cea de-a XXIV-a ediție a Galei.

La sediu, Pisica verde poate fi vizionată joi, 12 mai, de la ora 19.

„Hai, Bobi! Hai, Pisica verde!”

Director artistic,

OltițaCîntec

Pisica verde, de Elise Wilk
 Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Pisica verde, de Elise Wilk

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »