Două spectacole la final de săptămână la Teatrul Luceafărul

Făcând un adevărat slalom printre restricțiile impuse de normele pandemice, Teatrul Luceafărul din Iași își așteaptă publicul și la finalul acestei săptămâni cu două titluri tentante, unul pentru tineret, celălalt pentru copii.

Vineri, 23 octombrie, de la orele 18.30, la sala mare, cu un număr de locuri redus la 30 la sută din capacitate, fanii trupei Fără zahăr își vor putea admira idolii, pe Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, în spectacolul-concert ORAȘUL. E o producție pe care aceștia au lucrat-o cu o distribuție exclusiv feminină (Carmen Mihalache, Liliana Mavriș-Vârlan, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă) pentru afișul Teatrului ieșean. Orașul a pornit de la o idee a criticului de teatru Oltița Cîntec și s-a materializat într-un scenariu ale cărui versuri sunt semnate de Bobi Dumitraș, regia muzicală, de Bobo Burlăcianu, scenografia și video designul, de Andrei Botnaru. “Oraşul este un organism fluid care produce, hrăneşte şi la rândul său se hrăneşte cu indivizi. Prieten și potrivnic în egală măsură, ne e și casă și străinătate. Este ca o relație de prietenie erodată, în care nu mai trebuie să fii diplomat. Câteodată îl iubim, câteodată îl  detestăm și întotdeauna facem cumva sa mergem mai departe împreună.”, precizează artiștii  trupei Fără zahăr.

O altă categorie de public vizează reprezentația de duminică, 25 octombrie, ora 11.30, tot la sala mare, tot cu 30 la sută din capacitatea totală: FRUMOASA DIN PADUREA ADORMITĂ. Creația a fost realizată în perioada stării de alertă, iar  premiera a avut loc în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (2-7 octombrie, ediția a XIII-a). Ce se întâmplă când, într-o poveste, una dintre ursitoare se supără pe micuța la al cărei botez participă? Știți basmul Fraților Grimm, cu Frumoasa care va dormi un secol în așteptarea Prințului salvator! Spectacolul nostru care l-a scos din pagina de carte și l-a așezat în lumina reflectoarelor e încă și mai frumos. Regia este semnată de Ion Ciubotaru (pe o dramatizare de Ramona Iacobuțe), scenografia de Alina Dincă Pușcașu, muzica de Diana Roman, video de Andrei Botnaru, cu actorii Dragoș Maftei (Trubadur 1), Alex Iurașcu (Trubadur 2), Raluca Pintilie (Ursitoarea Albastră), Iulia Deloiu Trif  (Ursitoarea Albă), Ileana Ocneanu (Ursitoarea Mov), Cristian Gheorghiu (Regele), Mariana Teleman (Regina), Ioana Iordache (Prințesa), George Cocoș (Prințul). Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

fanii trupei Fără zahăr își vor putea admira idolii, pe Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, în spectacolul-concert ORAȘUL

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »