Concurs inedit pornind de la spectacolele online

Inițiativa Teatrului Luceafărul de a difuza spectacole online sub titlul “La distanță, dar în continuare împreună!” se va diversifica începând din acest sfârșit de săptămână.

Proiectul este foarte pe placul publicului, în condițiile de distanțare fizică impuse de pandemie. Reacțiile primite de teatru confirmă din plin acest lucru. Ecourile nu vin doar din România, ci și din alte țări ale Europei, unde teatrul ieșean s-a făcut cunoscut prin participări la festivaluri de gen. O întâmplare revelatoare s-a petrecut duminica trecută, la vizionarea spectacolului Ursul păcălit de vulpe după Ion Creangă. O familie de români stabiliți la Torino a urmărit spectacolul cu mic, cu mare, deoarece fiul lor, astăzi adolescent, se îndrăgostise în urmă cu câțiva ani de personajul Vulpea. Mama lui, Corina Luca, ne-a trimis o poză cu el în fața decorului și acest mesaj emoționant: “În urmă cu câțiva ani, Emanuele s-a îndrăgostit de Vulpe, iar acum am vizionat din nou povestea împreună. Am murit de râs, mulțumită vouă, care sunteți minunați, dar ne-a cuprins și nostalgia. Cât despre Emanuele, ochii lui spuneau tot. Singurul lucru care i-a ieșit a fost «Voglio andare a Romania!…»” (Atașăm captură ecran.)

Concurs inedit pornind de la spectacolele online

 

Concurs inedit pornind de la spectacolele online

Pentru a da posibilitatea publicului să reacționeze și altfel decât prin comentarii pe Facebook și pentru a stimula creativitatea privitorilor, vom începe o suită de concursuri asociate spectacolelor difuzate online. Primul concurs pe care-l propunem e în legătură cu Vrăjitorul din Oz după Frank L Baum, programat duminică, 3 mai, ora 11. După vizionare, spectatorii de toate vârstele sunt rugați să scrie de mână o jumătate de pagină A4 sau o foaie de caiet școlar despre ce personaj le-a plăcut cel mai mult și să argumenteze alegerea. Textele le așteptăm pe adresa de mail teatrul_luceafarul@yahoo.com până joi, 7 mai, în format jpg sau pdf. Câștigătorul va primi o fotografie a interpretului respectiv, cu autograf, iar textul va fi publicat pe blogul teatrului.

„Concursurile pe care le lansăm urmăresc să stimuleze dialogul la distanță cu publicul nostru, fie el copil, tânăr ori adult. Teatrul se face pentru public, de dragul lui, iar comunicarea este o coordonată fundamentală, pe care trebuie să o exersăm continuu și în forme variate, acum adaptate la pandemie. Genul acesta de provocări are rostul de-a alimenta imaginația privitorilor, de-a le stimula receptarea critică. Concursurile vor fi de fiecare dată altele, tocmai pentru a-i menține cât mai aproape, până când vom putea reveni în sala de spectacole.”, a precizat directorul artistic Oltița Cîntec.

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »