Capra și iezii ei merg la… Coarnele Caprei!

Miercuri, 23 februarie, de la orele 11, la Căminul Cultural din localitatea Coarnele Caprei localnicii vor putea urmări o reprezentație cu spectacolul Capra cu trei iezi, titlu din repertoriul permanent al Teatrului Luceafărul din Iași.

Finanțat de Consiliul Județean, Teatrul Luceafărul primește frecvent spectatori din județ și, în măsura în care există spații adecvate, face și deplasări în mediul rural pentru a asigura accesul la cultură tuturor categoriilor de public.

Montarea  Capra cu trei iezi este inspirată din foarte cunoscuta poveste semnată de Ion Creangă, scrisă chiar pe măsuța Bojdeucii din Țicău. Regizorul Ion Ciubotaru a utilizat o dramatizare scrisă de Ion Agachi, iar pentru partea de scenografie a colaborat cu Mihai Pastramagiu. Ideea punerii în scenă valorifică teatral elemente ale satului tradițional românesc, linie artistică pe care s-a mers de la plastica decorurilor până la jocul actoricesc, incluzând scurte momente tradiționale specifice. Pictura decorurilor este inspirată de picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu de la Bălțați, care recreează într-un mod original viața rurală românească.

Echipa de realizatori a spectacolului îi include, de asemenea, pe actorii Mariana Teleman, Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Elena Zmuncilă și Claudiu Gălățeanu. “Capra cu trei iezi  este una dintre cele mai de succes creații ale instituției noastre, participând în sezoane precedente la festivaluri și turnee în Italia, Spania, Marea Britanie și China”, precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul din Iași.

Capra cu trei iezi

Capra cu trei iezi

Capra cu trei iezi

Capra cu trei iezi

Capra cu trei iezi

Capra cu trei iezi

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »