Artiștii de la Teatrul Luceafărul joacă la WonderPuck Cluj Napoca

A VII-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck Cluj Napoca se va desfășura în perioada 8-10 septembrie. Artiști din România și șapte  alte țări își susțin  reprezentațiile timp de trei zile, pe cinci scene amplasate în Piața Unirii, Muzeul de Artă Cluj și Castelul Banfy, Bonțida.

Teatrul Luceafărul este prezent în program cu două dintre creațiile sale care atestă direcțiile estetice ale instituției. Vineri, 8 septembrie, Frumoasa și Bestia se joacă în aer liber în Piața Unirii (ora 19). Pariul echipei artistice este să pună-n discuție, prin creația teatrală, o temă foarte actuală: ce înseamnă frumusețea, cu cele două forme fundamentale ale ei, frumusețea interioară și frumusețea exterioară. „Desigur, în prim-plan rămâne povestea Fraților Grimm, dar pe fundal, dorim ca tema de meditație pentru publicul de toate vârstele să fie acest echilibru atât de important în lume între frumusețea fizică, cea decorativă, dar trecătoare, și frumusețea ideilor, a atitudinilor, a felului în care ne purtăm cu ceilalți. Sunt subiecte eterne, valabile în zilele noastre când adesea aspectul exterior devine, pentru mulți, mai important decât alte calități omenești, ca blândețea, generozitatea, empatia, care rezistă în timp”, precizează regizorul Ion Ciubotaru. În rolurile titulare apar Ioana Iordache (Frumoasa) și Dragoș Maftei (Bestia) pentru care a fost o adevărată provocare profesională să imagineze două personaje originale, fără să le plaseze în siajul imaginii impuse global de filmele animate sau de lung metraj care au făcut ocolul planetei. Propunerea lor este, în spiritul viziunii regizorale, plină de sensibilitate, mesajul transmis sintetizând linia pe care este construit spectacolul, pe filiația Fraților Grimm. În distribuție figurează și Raluca Pintilie, Viorel Vârlan, Aurelian Diaconu, Elena Zmuncilă, Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu. Artiștii vor evolua în scenografia imaginată de Viorica Perju.

Sâmbătă, 9 septembrie, ora 11, la Muzeul de Artă publicul este așteptat la Degețica. Adaptarea pentru scenă a foarte cunoscutei scrieri a lui H. Cr. Andersen este o versiune imaginată de regizorul Ion Ciubotaru: „Am gândit un spectacol foarte fidel poveștii pe care o știe toată lumea, respectând în dramatizare întreaga narațiune. Lucrarea literară e atât de frumoasă încât nu era nevoie de adăugiri ori de actualizări. Firește, spectacolul nu este o ilustrare, este o creație teatrală în care fiecare personaj are caracteristici individualizatoare, vin din felul în care este închipuit de actori.” Distribuția: Dragoș Maftei (Rândunelul); Iulia Deloiu Trif (Mama); Ioana Iordache (Zâna); Liliana Mavriș Vârlan (Degețica); Raluca Pintilie (Broasca cea Urâtă); Claudiu Gălățeanu (Fiul broaștei, Oac cel Frumos); Ioana Iordache, Iulia Deloiu Trif, Alexia Botezatu (Doi peștișori și un rac); Ioana Iordache (Fluturașul); Cosmin Rotariu (Cărăbușul); Raluca Pintilie, Ioana Iordache, Alexia Botezatu (Trei cărăbușe); Iulia Deloiu Trif (Cenușica Șoarecele de câmp); Claudiu Gălățeanu (Cârtițoiul); Cosmin Rotariu (Prințul florilor). Scenografia: Constantin Butoi.

DEGEȚICA după H. Cr. Andersen Dramatizare Oltița Cîntec Regia: Ion Ciubotaru

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »