1 Iunie – Ziua copiilor de toate vârstele, la Teatrul Luceafărul

Sub genericul „1 Iunie – Ziua copiilor de toate vârstele”, echipa Teatrului Luceafărul din Iași propune publicului un program bogat, divers, într-un cuvânt, irezistibil. Artiștii vor evolua atât la sediu (sala mică, sala mare), cât și în deplasare (Suceava și Podu Iloaiei), dar vor derula și ateliere pentru micii spectatori.

Programul zilei va debuta la orele 11, cu o reprezentație a spectacolului SCUFIȚA ROȘIE, o montare realizată de regizorul Constantin Brehnescu, în care evoluează actorii Ioana Iordache și Claudiu Gălățeanu.

De la orele 12, în foyer-ul de la parter se va desfășura atelierul pentru copii CUM SE MEȘTEREȘTE O PĂPUȘĂ, animat de Constantin Butoi și Adrian Mârzac. Aceștia le vor arăta participanților cum pot realiza o păpușică teatrală din materiale reciclabile.

Tot de la orele 12, la Suceava (Centrul Multifuncțional Arta), actorii Liliana Mavriș Vârlan, Mariana Teleman, Raluca Pintilie, Elena Zmuncilă și Cosmin Rotariu vor juca o reprezentație cu ALBINUȚA după Grigore Vieru.

În sala mare a Teatrului Luceafărul, de la orele 18 se va juca PRINȚUL FERICIT, o creație a regizorului Radu Alexandru Nica, muzica Vlaicu Golcea, coregrafia Florin Fieroiu, cu Claudiu Gălățeanu, Alex Iurașcu, Ioana Corban, George Cocoș, Ioana Iordache, Camelia Dilbea, Adi Diaconu, Beatrice Volbea în distribuție. La spectacol vor participa și 40 de copii din localitatea Bojila, care nu au ieșit până acum din satul lor. Aceștia vor primi astfel un cadou deosebit din partea instituției ieșene care i-a invitat special. „Ne-am gândit că a veni pentru prima oară la teatru chiar de 1 Iunie e un dar pe care cu siguranță micii spectatori îl vor ține minte toată viața. Acesta e rolul teatrului, de-a oferi experiențe memorabile″, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului. De asemenea, la reprezentație vor fi prezenți și 150 de copii din centrele de plasament și asistați maternal din Iași, și ei invitați ai artiștilor.

Prinţul fericit

Programul zilei va continua cu o a doua reprezentație a spectacolului ALBINUȚA, la Podul Iloaiei, jucat în aer liber cu începere de la orele 19.

Joi, 2 iunie, orele 17.30, la sala mica se va juca cea mai recentă premieră de la Luceafărul, DEGEȚICA. Duminică, 5 iunie, orele 11, la sala mare publicul este așteptat la CENUȘĂREASA, iar de la orele 18, la FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI.

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »