ORAȘUL

Ca urmare a deciziei Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență Iași (din data de 5 octombrie), se suspendă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul a cinematografelor și instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Iași, în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020.

În consecință, spectacolul ORAȘUL din această seară (marți, 6 oct, ora 19), se amână pentru o dată ulterioară. Contravaloarea biletelor se restituie.

Marti, 6 octombrie 2020

Ora 19 

Orașul (Teatrul Luceafărul Iași)

Cu participarea extraordinară a lui Bobo Burlăcianu

Un concert – spectacol pus la cale de trupa Fără zahăr, după o idee de Oltița Cîntec

“Oraşul este un organism fluid care produce, hrăneşte şi la rândul său se hrăneşte cu indivizi. Prieten și potrivnic în egală măsură, ne e și casă și străinătate. Este ca o relație de prietenie erodată, în care nu mai trebuie să fii diplomat. Câteodată îl iubim, câteodată îl  detestăm și întotdeauna facem cumva sa mergem mai departe împreună. Spectacolul Orașul prezintă aspecte ale traiului într-o metropolă. Zone rezidențiale de la periferie în care se construiește permanent și haotic, traficul aglomerat prin care un autobuz reumatic se chinuie să-și facă loc, entuziasmul unei studente proaspăt ajunse în oraș, punctul de vedere al gândacilor de bucătărie, un copil foarte ocupat care face slalom printre multe activități extrașcolare, șugubețele gropi din asfalt care apar spontan sau o profesoară evazionistă care oferă meditaţii pe furiș, toate se asamblează în scenă pentru a compune imaginea acestui gigant imaginar în care ne facem veacul zi de zi. Orașul e un adversar redutabil şi prietenos, cu care ne luptăm zilnic cu sportivitate și respect, pe care  îl iubim sau îl detestăm, după caz, dar rămânem mereu împreună. Suntem cu toţii stafide într-o prăjitură din ciment.”, precizează artiștii  trupei Fără zahăr.

Versuri: Bobi Dumitraș

Regia muzicală: Bobo Burlăcianu

Scenografie și video design: Andrei Botnaru.

Distribuția: Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă

12+, 70 min

Un spectacol pus la cale de trupa Fără zahăr, după o idee de Oltița Cîntec

Un spectacol pus la cale de trupa Fără zahăr, după o idee de Oltița Cîntec

Un spectacol pus la cale de trupa Fără zahăr, după o idee de Oltița Cîntec

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »