AGLAJA

după Aglaja Veteranyi

Centrul Cultural European și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” București

Aglaja este un spectacol de teatru care proiectează, dansează și cântă destinul unei familii de artiști de circ. Este o adaptare a celor două romane De ce fierbe copilul în mămăligă și Raftul cu ultimele suflări scrise de autoarea maghiară Aglaja Veteranyi, de origine română. Spectacolul conține proiecții video care aproape că transformă gândurile Aglajei într-un film. Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe „o fâșie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fâșie din sufletul Aglajei… Se dansează și se cântă cu emoție și nerv și se joacă cu pasiune…

Aglaja is a performance which projects, dances and sings about the destiny of a family working in circus. This is an adaptation after the novel of the Hungarian writer with Romanian roots Aglaja Veterany: De ce fierbe copilul în mămăligă and Raftul cu ultimele suflări. The artistic concept includes video projections almost tranforming Aglaja’s thaughts in a motion picture. Happiness, fears, anxieties are all projected on a “piece of a circus tent”or, better, on a piece of Aglaja’s soul. The six actors are dancing, singing with emotion and nerv, and acting with huge passion.

Distribuția: Alina Petrică (Aglaja), Anca Florescu (Mama), Adrian Ciobanu (Tata), Olimpiu Blaj (Mătușa), Alexandru-Lucian Aron (Willisacker, Frau Hitz, Moartea), Ștefan Lupu (Costel, Pepita)

Concept și coregrafie – Ștefan Lupu
Dramatizare – Alina Petrică
Sound design – Mihai Dobre
Set design – Adeline Bădescu și Elena Dobândă
Costume – Cristina Milea și Elena Gheorghe
Graphic design – Bogdan Domșa
Video editing – Waradu Luin
D.O.P. – Marius Mihordescu
Concept make-up: Diana Ionescu

1h 40 min, 16+

Duminică, 9 octombrie, ora 19, sala mare

Achiziționați online bilete cu locuri pentru acest spectacol. Click aici ==>

AGLAJA

AGLAJA

AGLAJA

Foto: Adi Bulboaca

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »