Spirit scoțian în centrul ieșean

Vineri, 6 octombrie, la ora 17 am avut plăcerea de a asista la superbul mini-concert al formației Loch Katrine Highlanders. Ajuns cu câteva minute înainte, am luat parte fără să vreau și la pregătirile celor trei muzicieni. Am schimbat câteva cuvinte cu aceștia, și mi-am luat locul în public.


Începe concertul, iar strada Lăpușneanu este brusc invadată de sunetele stridente dar ferme ale cimpoaielor, sincronizate perfect pe fiecare notă. Cei trei muzicieni, de-a lungul fiecărei cântări, au demonstrat un grad de hotărâre, pasiune și dedicare pentru instrumentul ales, demnă de aprecierea tuturor participanților. Nu trec nici 5 minute de la prima notă muzicală și lumea din jur se adună în jurul lor, urmărindu-i cu atenție pe cei trei interpreți, de la mică distanță. Cu toate că a fost un concert scurt, piesele interpretate au invocat temporar, spiritul scoțian, o țară în care copii care își doresc învață de la o vârstă fragedă cimpoiul și toate secretele lui, așa cum mi-a spus unul dintre interpreți.

La final, am stat din nou de vorbă cu artiștii care s-au bucurat enorm, nu doar pentru reușita concertului lor, ci și pentru publicul care i-a urmărit cu admirație. Le-am urat o ședere plăcută și mi-am luat la revedere, convins că la următoarele concerte vor avea parte de același succes.

Apreutesei Silviu-Tudor

Spirit scoțian în centrul ieșean

Spirit scoțian în centrul ieșean

Spirit scoțian în centrul ieșean

Spirit scoțian în centrul ieșean

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »