Naufragiul zilei de marți

Creativitatea se naşte din lucruri mărunte, iar magia se produce prin cufundarea în licărirea vremelnică a unor momente. Aceste gânduri îmi vin în minte urmărindu-l pe Willian Sieverdt, care, cu ale sale mâine dibace și cu multă imaginație dă viaţă păpuşilor în spectacolul Bătrânul lup de mare.

Naufragiat pe o insulă, bătrânul Charlie născocește tot felul de metode pentru a supravieţui. De la tentative de pescuit până la îmblânzirea unei balene, mâinile deghizate ale păpuşarului capătă diferite identități şi te conving să priveşti prin ochii creduli de copil. Păpuşa, trece de limitările materialelor din care este confecţionată şi devine actor în carne şi oase. Asemenea unui iluzionist care sfidează legile logice, acest Gepetto brazilian reuşeşte să se apropie cu ajutorul marionetei de universul emoţional al spectatorului. Reacţiile celor mici sunt de un deliciu absolut contribuind la însufleţirea iluzorie a păpuşii.

Povestea bătrânului lup de mare reconfortează prin viziunea optimistă asupra unei situaţii de criză, amintindu-ne totodată că vârstă biologică este doar o convenţie. După jumătate de oră în compania lui Charlie şi a lui Willian am plecat convinsă că mitul creaţionist se poate materializa şi în săli de teatru, într-o marţi dimineaţă.

Diana Katharina

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »