De ce nu e păcat să faci ce-ți place sau „Rocky Horror Show”

Nici că s-ar fi putut găsi un cadru mai propice pentru a urmări povestea tinerilor proaspăt logodiți, Janet și Brad. Cei care intră în „Underground Pub” știu că vor dansa fără inhibiții până spre dimineață, iar ceea ce se va întâmpla acolo nu va mai conta neapărat în ziua următoare. Libertatea de a trăi clipa este o temă importantă și în „Rocky Horror Show”. Locul ți se va părea ciudat încă de la primii pași făcuți în pub, unde vei fi întâmpinat de un tip cu alură efeminată și de o fată îmbrăcată mult prea provocator, chiar și pentru „Under”, la o petrecere de Halloween.

Începutul spectacolului contrastează puternic cu desfășurarea ulterioară a evenimentelor. În timpul unei nopți ploioase, cei doi tineri îndrăgostiți se află într-o mașină, îndreptându-se spre profesorul lor, dr. Everett Scott. Spectatorii vor putea urmări expresiile actorilor printr-o proiecție live, care îi va transpune într-o Americă de la începutul secolului XX. Se rătăcesc, mașina le rămâne în pană și, în căutarea unui telefon îl vor întâlni pe doctorul Frank N. Further, un extraterestru venit de pe Planeta Transexuală din Galaxia Transilvania.

În castelul acestuia, tinerii nu vor putea să reziste asalturilor sexuale ale doctorului, care o va dezvirgina pe tânăra fecioară și îl va face pe Brad să experimenteze plăcerile homosexuale. Vina pe care o simt logodnicii nu îi face să empatizeze deloc cu partenerii lor, atunci când privesc înregistrările în care au fost înșelați. Să te distrezi în „Under” și să te lași pradă oricărei dorințe nu ți se poate părea ceva greșit, dar când afli că partenerul tău a făcut asta, probabil că nu vei avea aceeași îngăduință față de libertatea lui. La fel, Brad strigă că nu o va ierta niciodată, iar Janet privește oripilată secvențele în care viitorul soț apărea în ipostaze pederaste. Logodnicii vor avea șansa să îl cunoască și pe Rocky Horror, bărbatul ideal, acesta fiind o creație a doctorului extraterestru.

Muzica rock’n’roll live, costumele provocatoare și dansurile actorilor sunt un preludiu ideal pentru o seară în oraș, cu muzica la maximum și pofta de libertate fără limite.

Narcis-Ioan Patlagică

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »