Cu siguranță, interzis minorilor

Cu toate că festivalul acesta este dedicat tineretului, În mijlocul amalgamului de piese și spectacole destinate să-i uimească pe copii, în program s-a strecurat și The Rocky Horror Show, o producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, InterArt Group și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu demnă de a fi savurată de un public matur.

Greu de clasificat, însă ochiul antrenat poate observa cu ușurință particule elementare ale artelor moderne, și anume: muzică legată perfect cu firul narativ, umor simplu și de calitate ce pășește atât în zona bunului simț cât și în cea a glumelor vulgare, dar infailibile.

Deoarece acțiunea nu poate fi plasată cu succes într-un anumit timp, dar știm de la început că are loc în galaxia Transsexuală Transilvania, vom presupune că are loc în zilele noastre. Intriga îi urmează pe Brad Majors și logodnica sa, Janet, în drum spre casa lui Eliott Scott, doctor și prieten vechi al lui Brad. Șansele nu țin cu ei în această călătorie, totuși: mașina lor face pană, ploaia îi înfășoară în fiecare secundă și au greșit drumul. Rămași pe cont propriu, cei doi îndrăgostiți se îndreaptă în fugă spre un castel din apropiere, sperând ca acolo să găsească un telefon care îi poate ajuta. Din nefericire, castelul este locuința lui Frank N. Further, un extraterestru savant, ce își invită oaspeții să ia parte la nașterea creației și visului lui: Rocky, bărbatul ideal. Însă, plăcerile fără limite cu care Frank este obișnuit îl împing să testeze în zona poftelor carnale cu Brad și Janet. În același timp, Rocky își descoperă adevăratele instincte cu ajutorul lui Janet. Către final, după ce ambii îndrăgostiți descoperă infidelitățile partenerului, își face apariția și dr. Eliott Scott, venit să se răzbune pentru fiul său, Eddie, primul experiment, eșuat, al lui Frank. Sătul de atâta zarvă și bătăi de cap, Frank folosește aparatul său care are capacitatea de a trimite materia în timp și spațiu, pentru a scăpa de intruși și se întoarce acasă, spectacolul încheindu-se cu același musical ce a dat startul serii.

Spectacolul aduce în mod subtil în prim-plan probleme cotidiene, printre care cele mai prevalente sunt infidelitatea și sexualitatea. A meritat să particip?Absolut, fără nici o îndoială. Merită văzut, când și dacă vi se ivește oportunitatea? Idem.

Silviu-Tudor Apreutesei

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »