Coregrafie pe acoperiș

La semnalul următor faceți un ștrumbuluc! Stop! Un titirezache, o zvârlucitelniță, o căzutcâșcă și altele similare pe care nu știu să le scriu. Dar mi le amintesc elaborate, mișcate, sărite, atinse de corpuri abile în mișcare și dans. Stop!

a, ă, e, i, o, u

Înșiruiri repetitive repetitive repetitive de vocale, pe care nu le voi mai uita niciodată, animate de dansatorii din On the roof, spectacol realizat de Fundația Art Production și Gigi Căciuleanu „Ad Hop” Company. Verbe, acțiuni, propoziții întregi și expresii, aruncate, auzite și văzute. Clovnerii într-un burlesc ritmat și spectaculos. Asocieri amuzante și intrigante, ca Johann Sebastian Stalin și Iosif Vissarionovici Bach într-un joc de șah care reduce sau intensifică gravitația până la spectaculos, frizând conflicte și reconcilieri mobile.

Șapte actori, șapte actrițe, paisprezece corpuri tinere și cu vână. Scena are în fundal o nișă unde DansActorul se transformă în statuie, așteptându-și rândul pentru a se exprima din nou și din nou și din nou. Stop! Introfugă!

Carmen Tărniceru

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »