Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Munca actorului asupra rolului. Etica

05.10.2023, ora 18:45

MUNCA ACTORULUI ASUPRA ROLULUI. ETICA de K. Stanislavski (lansare carte)

JOI, 5 octombrie, ora 18.45 (foyer Teatrul Luceafărul): MUNCA ACTORULUI ASUPRA ROLULUI. ETICA de K. Stanislavski (lansare carte)

 

Konstantin Stanislavski

Munca actorului asupra rolului. Etica

 

Prin volumul Munca actorului asupra rolului. Etica, Stanislavski încheie trilogia dedicată „sistemului“ său, care a revoluționat modul de a privi lumea și de a o reda pe scenă. Concepută mai degrabă ca un ghid, și nu ca un manual de instrucțiuni, această lucrare examinează metodele prin care un actor își construiește personajul. El arată cum poți crea o viață interioară care să dea substanță cuvintelor autorului, conturând, de-a lungul textului, imaginea unui artist autentic, care uneori eșuează, dar care întotdeauna caută răspunsuri pline de adevăr. În volumul de față, am inclus și lucrarea Etica, scrisă de Stanislavski în 1908, al cărei scop nu e doar acela de a propune o conduită etică a actorului, ci și de a oferi informații suficient de fascinante și de folositoare pentru cei care aleg o meserie plină de mistere, dar și de reguli.

Traducerea (Raluca Rădulescu) a fost realizată în cadrul proiectului CNFIS – FDI-2022-0352, susținut de parteneriatul dintre Facultatea de Teatru și Institutul de Cercetări Multidisciplinare în Artă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Detalii

Dată:
05.10.2023
Oră:
18:45
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

foyer Teatrul „Luceafărul”
Iași, + Hartă Google

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2022:

advanced-floating-content-close-btn

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »