Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Petrică și Lupul

18.04.2019, ora 10:45

8 RON
Teatrul Luceafarul Iași ste un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele

de S. Prokofiev

Regia: Ion Ciubotaru

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Consultant muzical: Victor Zaharia

Coregrafia: Teodor Rădulescu

Distribuția: Camelia Dilbea, Ioana Natalia Corban (Petrică), George Cocoș (Lupul), Ioana Iordache (Pasărea), Dragoș Maftei (Rățoiul), Carmen Mihalache (Pisica), Alex Iurașcu (Porcul).

PETRICĂ ȘI LUPUL după Serghei Prokofiev este un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele.

Prokofiev este considerat unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX, orientat către experiment și avangardă, care a compus pentru diverse genuri – operă, balet – și  a fost interesat și de compozițiile care se adresează publicului tânăr. Petrică și Lupul a avut premiera absolută în anul 1936 și a devenit un clasic al genului.

Spectacolul realizat de echipa artistică de la Luceafărul utilizează partiturile muzicale cunoscute, care sunt punctul de plecare în noua creație scenică. În Petrică și Lupul prim-planul scenei îl dețin actorii, măștile, muzica și dansul. Regizorul Ion Ciubotaru și colaboratorii săi  au adus compoziția lui Prokofiev mai aproape de timpul nostru, de ritmurile și vibrațiile lui, printr-un ușor remix. Povestea este “spusă” fără cuvinte, exclusiv pe calea muzicii, prin relațiile scenice dintre personaje, prin expresivitate corporală. “Am considerat că e bine să adaptăm puțin muzica lui Prokofiev, fără să o trădăm, să fie mai în ton cu ritmurile prezentului, cu așteptările auditive ale publicului de acum. Am subintitulat creația noastră fantezie muzical-coregrafică tocmai pentru a ne preciza abordarea, a spune publicului că am pornit de la Prokofiev, dar ne-am și jucat cu imaginația. Ceea ce îi îndemnăm și pe privitori să facă, să viseze cu ochii deschiși, pentru că muzica are această calitate extraordinară de-a ne stimula fantezia”, consideră regizorul.

Prezentul proiect se înscrie în intențiile instituției ieșene pentru copii și tineret de-a oferi publicului un repertoriu divers, consonant cu arta spectacolului așa cum este ea înțeleasă și practicată și prin alte orizonturi teatrale. Familiarizarea cu sunetul specific instrumentelor muzicale din orchestrele simfonice printr-o formă adecvată, în care imaginea scenică și ritmul se asociază, e un demers modelator pe care arta teatrului trebuie să și-l asume.

PETRICĂ ȘI LUPUL - PREMIERĂ

PETRICĂ ȘI LUPUL - PREMIERĂ

Teatrul Luceafarul Iași ste un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele

PETRICĂ ȘI LUPUL după Serghei Prokofiev este un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele

PETRICĂ ȘI LUPUL după Serghei Prokofiev este un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele

Detalii

Dată:
18.04.2019
Oră:
10:45
Cost:
8 RON
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

sala mare

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2022:

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »