Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Năzdrăvanul din stele

14.11.2017, ora 11:00

6 RON
Năzdrăvanul din stele

după Alina Nelega

Regia: Gabi Cadariu

Scenografia: Adrian Damian

Distribuția: Carmen Mihalache Hăisan, Raluca Pintilie, Beatrice Volbea, Emanuel Florentin, Aurelian Diaconu, Viorel Vârlan

Textul cunoscutului dramaturg Alina Nelega s-a focalizat acum pe personaje şi acţiuni care vor plimba imaginaţia spectatorilor prin două lumi contrastante, dar la fel de interesante – spaţiul interstelar şi lumea de la firul ierbii, oferind publicului o adevărată provocare de fantezie.
Regia spectacolului este semnată de Gavril Cadariu, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte din Tg Mureş, regizor care a lucrat pentru scene din România (Sibiu, Craiova, Bucureşti, Cluj, Alba Iulia, Braşov). „Copil fiind, vara, la bunici, jocul preferat era să alerg prin pădure, să urc în stejarul unde-mi făcusem un punct de observare a cerului. Îmi imaginam cât de mare poate fi casa stelelor, ce fac ele ziua, unde se duc şi de unde vin noaptea, când se înghesuie pe bolta cerească. Jocul meu devenea foarte spectaculos, le-am dat nume şi mi le-am făcut prietene. Şi aşa am rămas, prieteni. Spectacolul de-acum este o provocare la imaginaţie pentru fiecare spectator. Năzdravani suntem cu toţii, dar să-l vedem şi pe Năzdrăvanul din stele”, precizează Gavril Cadariu.
De partea plastică a proiectului s-a ocupat Adrian Damian, unul dintre cei mai buni scenografi ai momentului, cu creaţii realizate pentru teatre din Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu, Timişoara, Craiova, colaborând cu regizori români de top precum Mihai Măniuţiu, Radu Afrim, Radu Alexandru Nica, Bobi Pricop, Alexander Hausvater etc. şi cu regizori străini (Robert Wilson, Peter Schnider, Roberto Bacci). Pentru acest spectacol, Damian a conceput câteva maşinării scenice spectaculoase, realizate în premieră în România, pentru a sugera scenic ideea de univers galactic şi microcosmos terestru.
De designul de lumini a fost responsabil Cristian Şimon, de la Teatrul Naţional din Bucureşti, care a mai lucrat până acum cu regizorii Bobi Pricop, Mihai Măniuţiu, Gigi Căciuleanu, dar şi cu Nae Caranfil, la filmul 6,9 pe scara Richter. De proiecţiile video s-au ocupat Adrian Florea şi Constantin Şimon, iar de muzică, Zeno Apostolache.

Năzdrăvanul din stele

Năzdrăvanul din stele

Năzdrăvanul din stele

Năzdrăvanul din stele

Năzdrăvanul din stele

Detalii

Dată:
14.11.2017
Oră:
11:00
Cost:
6 RON

Loc de desfășurare

sala mare

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2021:

Teatrul „Luceafărul” Iași vă urează vacanță plăcută!

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »