Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansare carte Călin Ciobotari – Recitindu-l pe Gorki. Un teatru la marginea crizei

08.10.2021, ora 18:30

Lansare carte Călin Ciobotari – Recitindu-l pe Gorki. Un teatru la marginea crizei

LIVE INDOOR
Vineri, 8 octombrie 2021, ora 18.30 (foyer Teatrul Luceafărul): lansare carte Călin Ciobotari, Recitindu-l pe Gorki. Un teatru la marginea crizei

De ce ar scrie cineva, în România secolului XXI, o carte despre teatrul lui Gorki? E o întrebare care mi s-a adresat și pe care, lucrând la acest volum, mi-am adresat-o eu însumi. Tacit, decizia aceasta o luasem cu ani în urmă, când, pus în situația de a furniza bibliografii studenților de la Teatru, am constatat că Gorki este pentru noi un dramaturg fals-cunoscut, redus la maximum trei texte (Azilul de noapte, Copiii soarelui și Vassa Jeleznova) și comentat mai degrabă prin intermediul unor spectacole decât prin intermediul operei propriu-zise. În mod ciudat, întreținem cu acest dramaturg un mare grad de familiaritate, însă în realitate știm foarte puține despre teatrul său. Iată de ce am convingerea că apariția unui studiu dedicat unei astfel de teme nu este un demers lipsit de pragmatism.

Why would anyone, in 21st Century Romania, write a book on Gorky’s theatre? This is a question I have been asked and that, while working on this volume, I have also asked myself. Tacitly, I had taken this decision years ago, when, faced with the situation of having to deliver reference lists to the Theatre students, I noticed that, for us, Gorky is only a falsely-known playwright, reduced to a maximum of three texts (The Lower Depths, Children of The Sun, Vassa Zheleneznova), and commented more through the agency of certain productions than through the writings themselves. Oddly, we keep having a high degree of familiarity with this dramaturge, when, in reality, we know very little about his theatrical works. This is why I am confident that publishing a study dedicated to such a topic is not an unreasonable endeavour.

Din cauza pandemiei, programul poate suferi modificări. Consultati ultimele detalii aici »»»
Conform normelor sanitare în vigoare, în cazul în care incidența trece de 3 noi cazuri Covid 19 la 1000 de locuitori, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Spectatorii sunt rugați:
– să ajungă cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru evitarea aglomerării, efectuarea triajului și ocuparea locurilor;
– să poarte mască și să aibă substanțe dezinfectante;
– să respecte distanța de 1,5 m.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
08.10.2021
Oră:
18:30
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

foyer Teatrul „Luceafărul”
Iași,

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2022:

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »