Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Hansel si Gretel

09.10.2021, ora 11:00

14 RON
HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

LIVE INDOOR
Ora 11 (sala mare, Teatrul Luceafărul): HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

O poveste urbană, adaptare după Frații Grimm

„Hansel si Gretel este o adaptare în versuri după povestea clasică, care pune în scenă, cu umor și cântec, teme de actualitate din societatea noastră. În povestea reinterpretată, cei doi copii provin dintr-o familie săracă și locuiesc într-un cartier mărginaș al unui mare oraș. Văzând greutățile părinților lor de a pune mâncare pe masă, ei hotărăsc să pornească în aventură prin oraș ca să găsească de mâncare și să îi scape pe aceștia de grija de a le asigura hrana. În călătoria lor se întâlnesc cu personaje haioase și au parte de mici lecții de viață. Când firmiturile presărate pe stradă sunt ciugulite de vrăbiuțe și copiii nu mai găsesc drumul spre casă, Polițistul zelos îi duce la Căsuța de Turtă Dulce – un orfelinat cum n-au mai visat. Aici, misterioasa Doamnă Vrajbă le oferă o masă și… viața lor ia o întorsătură ciudată. Spectacolul este inspirat de misiunea Fundației Hope and Homes for Children, care și-a propus să transforme toate centrele de plasament din țară în Centre de Bine și Case Familiale, pentru a preveni separarea copiilor de familie și a asigura reintegrarea acestora în societate.” (Ana Crăciun Lambru)

Scenariul și regia: Ana Crăciun Lambru
Scenografie păpuși și costume: Alexandra Budianu
Decor: Elena Iorga
Muzica: Cari Tibor

Alba Iulia Prichindel Puppet Theatre

Hansel and Gretel

An urban story, adapted from the Brothers Grimm

Hansel and Gretel is a lyrical adaptation, after the classic story, that stages issues from today’s society through songs and humor. In the reinterpreted story, the two children come from a poor family and live in a suburban neighborhood of a big city. Seeing their parents’ struggle of putting food on the table, they decide to go on an adventure through the city to find food and take this hardship off their shoulders. In their journey they encounter funny characters and are also given little life lessons. When the bread crumbs sprinkled on the street are pecked by baby birds and the children cannot find their way back home, the eager Policeman takes them to the Gingerbread House – an orphanage they could not dream of. Here, the mysterious Mrs. Quarrel offers them a meal and… their lives take a strange turn. The show is inspired from the mission of the Hope and Homes for Children Foundation, which aims to transform all placement centers in the country in Welfare Centers and Family Houses, to prevent the separation of children from their families and to ensure their reintegration in society.” (Ana Crăciun Lambru)

Writer and director: Ana Crăciun Lambru
Puppet and costume scenography: Alexandra Budianu
Setting: Elena Iorga
Music: Cari Tibor

Din cauza pandemiei, programul poate suferi modificări. Consultati ultimele detalii aici »»»
Conform normelor sanitare în vigoare, în cazul în care incidența trece de 3 noi cazuri Covid 19 la 1000 de locuitori, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Spectatorii sunt rugați:
– să ajungă cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru evitarea aglomerării, efectuarea triajului și ocuparea locurilor;
– să poarte mască și să aibă substanțe dezinfectante;
– să respecte distanța de 1,5 m.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

HANSEL ȘI GRETEL (Teatrul Prichindel Alba Iulia)

Detalii

Dată:
09.10.2021
Oră:
11:00
Cost:
14 RON
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

sala mare

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2022:

Spectacole la Teatrul „Luceafărul” Iași »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »