Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul „Hai la teatru!”, ediția a X-a 2016

22.03.2016, ora 8:00 - 19:00

1000 de elevi artiști și coordonatori, la cea de-a X-a ediție a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!”

Cel mai amplu proiect al acestor zile este însă cea de-a X-a ediție a unei manifestări care a făcut frumoasă carieră, FESTIVALUL DE TEATRU ȘCOLAR „HAI LA TEATRU!” Peste 1000 de elevi concurenți și coordonatori, la care se adaugă susținătorii lor și public, vor fi prezenți începând de duminică, 20 martie, și până marți, 22 martie, pe cele două scene ale Teatrului „Luceafărul”. 70 de trupe selectate pentru cele trei secțiuni (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII) vor susține un maraton teatral în română, franceză, germană, spaniolă, engleză, care în cifre înseamnă 2200 de minute de spectacol! Dacă am putea estima timpul acordat pregătirii acestor scenete și l-am adăuga, atunci am avea imaginea exactă a unui efort de echipă, cumulat, constant, pe care îl presupune pregătirea unui spectacol teatral.

Trupele din „Hai la teatru!” 2016 provin din Iași, Pașcani, Hîrlău, Tg Frumos, Lunca Pașcani, Valea Lupului, Belcești, Victoria, Mogoșești, Popricani, Ruginoasa, Cucuteni, Românești, Hodora, Deleni, Miroslava. Toți participanții vor primi cadouri constând în rechizite, jucării, cărți. Iar preminații, căci Festivalul e cu premii, vor afla rezultatele miercuri, 23 martie, ora 13.

Festivalul de teatru școlar „Hai la teatru!” 2016 începe duminică, de la ora 15,30, cu trupele Mooz și Les Apos de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași. Deschiderea oficială este programată la ora 17, la sala mare. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Inspectoratului Școlar Județean. Sponsor este Asociația Club Rotary Iași 2000.

Director artistic,
Oltița Cîntec

1000 de elevi artiști și coordonatori, la cea de-a X-a ediție a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!”

Detalii

Dată:
22.03.2016
Oră:
8:00 - 19:00

Vizualizarea locației spectacolelor după codul de culori:

Codul de culoare pentru evenimentele incluse în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2021:

Spectacolele săptămânii »»»

Cumpărați online bilete cu locuri »»»

Facebook Teatrul Luceafărul Iași »»»

Translate »